Vrijednost dionica ove firme pala je na 1,15 KM, što je najniži nivo još od septembra 2021. godine, izvještava BiznisInfo.ba.

To znači da je tržišna vrijednost jednog od tri najveća telekom operatera u BiH spala na najniži nivo u posljednje dvije godine i iznosi svega 565 miliona KM. Ovim je nastavljen pad od posljednjih nekoliko dana, ali i generalna tendencija slabljenja vrijednosti ove kompanije koja traje od 25. maja ove godine kada je firma izgubila oko četvrtine vrijednosti.

Tada je M:tel izgubio više od 200 miliona KM kapitalizacije u samo dva dana usljed pada dionica od oko 25 posto. Dionice Telekoma Srpske prije toga su vrijedile 1,63 KM po dionici, da bi tada pale na 1,22 KM. Tržišna vrijednost kompanije prije 25. maja je iznosila oko 800 KM.

Sve to se desilo nakon odluke kompanije da ove godine ne isplati polovinu zarade dioničarima. Iz firme je nedugo nakon toga rečeno da je riječ o kratkoročnom padu te da će se vrijednost dionica brzo vratiti na stari nivo.

No, to se nije desilo, a dionice su čak nastavile padati da bi dotakle novo dno, usljed očitog gubitka povjerenja dioničara.