Za albansku vladu Telekom Srbije nije dobrodošao

za-albansku-vladu-telekom-srbije-nije-dobrodosao

Za albansku vladu nije prihvatljivo da srbijanska kompanija Telekom Srbija postane vlasnik Telekom Albanije, zbog mogućih političkih reakcija, objavila je albanska televizija Top Channel TV.

Zvanični vladini izvori potvrđuju da su se visoki predstavnici srbijanske kompanije sastali sa predstavnicima albanskog Ministarstva transporta u Tirani.

Na ovom sastanku predstavnicima Telekoma Srbija rečeno je da njihovo prisustvo na albanskom tržištu može stvoriti probleme kao rezultat mogućih reakcija političke prirode, iako su srpske investicije važne za Albaniju.

– Dolazak Telekoma Srbija u Albaniju nije dobrodošao. Iako je odluka među kompanijama i tu vlada nema uticaja, uključivanje Telekoma Srbije na mobilno tržište može izazvati reakcije koje bi mogle negativno utjecati na samu kompaniju. Spremni smo da dočekamo srpske investicije u zemlji, ali za ovaj sektor preferiramo investitora sa drugim profilom – rekli su izvori iz albanske vlade za Top Channel.

TV saznaje da je Telekom Srbije ponudio 60 miliona eura, što se smatra najpovoljnijom ponudom.

Detaljne informacije biće objavljene naknadno, a u toku je razmatranje ponude Telekoma Srbije.

Albanski mediji navode da su u konkurenciji, osim Telekoma Srbije i dvije bugarske kompanije, Vivacom, u vlasništvu Spasa Ruseva i Globul Telekom.

Telekom Albanija je drugi po veličini operater u Albaniji, a u vlasništvu je Deutsche Telekoma, prenijeli su regionalni mediji. 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top