Transakcija vrijedna 50 miliona eura
Prodan RTL Hrvatska

PRODAN JE RTL Hrvatska.

RTL je prodan kompaniji Central European Media Enterprises (CME). Riječ je o bivšem vlasniku Nove TV.

Transakcija od 50 milijuna eura

Za RTL Hrvatska CME će RTL Grupi platiti 50 milijuna eura. Očekuje se da će se transakcija finiširati u drugom kvartalu ove godine.

Kao dio transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju PPF Grupe.

Ta transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja, uključujući dobivanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencije za elektroničke medije u Hrvatskoj.

RTL Grupa je imala većinsko vlasništvo nad RTL-om Hrvatska nakon što ga je osnovala 2004., a od sredine 2015. bila je u potpunom vlasništvu te firme. Sada stopostotno vlasništvo u RTL-u Hrvatska preuzima CME.

“Želimo zahvaliti menadžmentu i svim zaposlenicima RTL-a Hrvatska na njihovom radu, strasti i posvećenosti. U proteklih 18 godina RTL Hrvatska je izrastao od prvog komercijalnog kanala zemlji u kompaniju s obitelji od osam TV kanala, digitalnim servisima i svojom izdavačkom kućom. RTL-ova novinarska ponuda je i ostat će esencijalna za medijski pluralizam u Hrvatskoj”, rekao je izvršni direktor RTL Grupe Elmar Heggen. Dodao je kako CME ima resurse da dalje razvija RTL Hrvatska.

CME 2017. prodao Novu TV

Inače, CME posjeduje i vodi poslovanje vodeće srednjoeuropske SVOD (usluga videa na zahtjev) platforme VOYO, kao i pet vodećih televizija u Bugarskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji. Emitira 33 televizijska kanala, zemaljska (free-to-air) i naplatna, te doseže ukupno 45 milijuna gledatelja. CME je Novu TV 2017. godine prodao United Grupi, koja je vlasnik i N1 televizije.

“PPF kao kompanija je uvijek otvoren prema zanimljivim idejama za rast i ulaganja, a vidimo da je regija Adria rastuća regija s iznimnim potencijalom. Imamo vrlo uspješnu operaciju s ProPlus-om u Sloveniji i vjerujem da te dvije zemlje regije Adria mogu paralelno dobro raditi. Kao i na drugim tržištima, i u Hrvatskoj ćemo se fokusirati na digitalizaciju i stvaranje lokalnog sadržaja nastavljajući se isticati po pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu”, izjavio je Didier Stoessel, glavni izvršni direktor CME-a za Republiku Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investira u više sektora, uključujući financijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Doseg PPF Grupe proteže se od Europe do Sjeverne Amerike i diljem Azije. Grupa posjeduje imovinu vrijednu 40.3 milijarde eura i zapošljava 80 tisuća ljudi diljem svijeta, zaključuje se u priopćenju.

Index.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top