skip to Main Content
Transakcija vrijedna 50 miliona eura
Prodan RTL Hrvatska

PRODAN JE RTL Hrvatska.

RTL je prodan kompaniji Central European Media Enterprises (CME). Riječ je o bivšem vlasniku Nove TV.

Transakcija od 50 milijuna eura

Za RTL Hrvatska CME će RTL Grupi platiti 50 milijuna eura. Očekuje se da će se transakcija finiširati u drugom kvartalu ove godine.

Kao dio transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju PPF Grupe.

Ta transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja, uključujući dobivanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencije za elektroničke medije u Hrvatskoj.

RTL Grupa je imala većinsko vlasništvo nad RTL-om Hrvatska nakon što ga je osnovala 2004., a od sredine 2015. bila je u potpunom vlasništvu te firme. Sada stopostotno vlasništvo u RTL-u Hrvatska preuzima CME.

“Želimo zahvaliti menadžmentu i svim zaposlenicima RTL-a Hrvatska na njihovom radu, strasti i posvećenosti. U proteklih 18 godina RTL Hrvatska je izrastao od prvog komercijalnog kanala zemlji u kompaniju s obitelji od osam TV kanala, digitalnim servisima i svojom izdavačkom kućom. RTL-ova novinarska ponuda je i ostat će esencijalna za medijski pluralizam u Hrvatskoj”, rekao je izvršni direktor RTL Grupe Elmar Heggen. Dodao je kako CME ima resurse da dalje razvija RTL Hrvatska.

CME 2017. prodao Novu TV

Inače, CME posjeduje i vodi poslovanje vodeće srednjoeuropske SVOD (usluga videa na zahtjev) platforme VOYO, kao i pet vodećih televizija u Bugarskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji. Emitira 33 televizijska kanala, zemaljska (free-to-air) i naplatna, te doseže ukupno 45 milijuna gledatelja. CME je Novu TV 2017. godine prodao United Grupi, koja je vlasnik i N1 televizije.

“PPF kao kompanija je uvijek otvoren prema zanimljivim idejama za rast i ulaganja, a vidimo da je regija Adria rastuća regija s iznimnim potencijalom. Imamo vrlo uspješnu operaciju s ProPlus-om u Sloveniji i vjerujem da te dvije zemlje regije Adria mogu paralelno dobro raditi. Kao i na drugim tržištima, i u Hrvatskoj ćemo se fokusirati na digitalizaciju i stvaranje lokalnog sadržaja nastavljajući se isticati po pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu”, izjavio je Didier Stoessel, glavni izvršni direktor CME-a za Republiku Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investira u više sektora, uključujući financijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Doseg PPF Grupe proteže se od Europe do Sjeverne Amerike i diljem Azije. Grupa posjeduje imovinu vrijednu 40.3 milijarde eura i zapošljava 80 tisuća ljudi diljem svijeta, zaključuje se u priopćenju.

Index.hr

52

Vezani članci

Back To Top
Search