SkyShowtime predstavlja prvu švedsko-finsku originalnu seriju

0

SkyShowtime je predstavio teaser-trailer za Codename: Annika u bioskopu na otvorenom Međunarodnog filmskog festivala u Stockholmu (Sommarbio).

Šestodijelna kriminalistička dramska serija, koju su kreirali Mia Ylönen i Aleksi Bardy, prvi je original koji je za švedsko-finsko streaming tržište kreirao Comcast-Paramount JV.Seriju vodi Sannah Nedergård (Žuto sumporno nebo) kao finska istražiteljica umjetničkih prijevara Emma/Annika, što je označilo njenu prvu glavnu ulogu u dramskoj seriji.

Izvršni direktor SkyShowtimea Monty Sarhan rekao je: „Kao streaming servis kreiran posebno za Evropu, uzbuđeni smo što predstavljamo Codename: Annika pretplatnicima SkyShowtimea. Ovo će biti naša prva originalna švedsko-finska serija i fantastičan je zaokret u žanru Nordic Noir koji je dostupan ekskluzivno na SkyShowtimeu ovog septembra. Seriju režira sjajni AJ Annila, a Annili i Nedergårdu se pridružuju podjednako talentovani i snažni švedski i finski glumci.”

Kodno ime: Annika je dobila razvojnu podršku od Finske filmske fondacije i programa Kreativna Evropa – MEDIA Evropske unije i finansirana je od strane Business Finland – Audiovisual Production Incentive. Ko-kreatori za Helsinki-Filmi su Mia Ylönen i Aleksi Bardy.

Debitovaće na SkyShowtimeu u septembru.