Hrvati za nevjerovatnih 44 miliona eura prodali TV prava za domaću nogometnu ligu

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici donio odluku o odabiru partnera za televizijska te za medijska prava za takmičenja pod okriljem HNS-a za naredne četiri takmičarske godine

Nakon raskida ugovora s tvrtkom Endorphin Magine, rukovodstvo HNS-a održalo je sastanke s kompanijama zainteresiranima za kupnju TV i medijskih prava, nakon kojih su stigle tri službene ponude za kupnju TV prava – tvrtke A1 Hrvatska, Hrvatskog Telekoma te Sportkluba i AB SportConsultinga. Istodobno, stigla je ponuda SuperSporta za medijska prava.

Izvršni odbor HNS-a na današnjoj je sjednici razmotrio tri pristigle ponude te je donio odluku da će odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet miliona eura po godini bila najizdašnija. Tako će u četiri godine, koliko je predviđeno trajanje ugovora, Hrvatski Telekom za pripadajuća TV prava uplatiti HNS-u 36 miliona eura.

Također, prihvaćena je ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1.5 miliona eura po takmičarskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po takmičarskoj godini za prava klađenja.

Ukupno, HNS je za televizijska i medijska prava osigurao 44 miliona eura u naredne četiri godine.

“Kao što smo najavili prošloga tjedna, brzo smo pronašli najbolje rješenje za hrvatske klubove i cjelokupni hrvatski nogomet. Pregovori sa zainteresiranim tvrtkama pokazali su veliko zanimanje koje postoji za hrvatskim klupskim nogometom, a prihvaćene ponude HT-a i SuperSporta najbolje potvrđuju tu veliku vrijednost. Drago nam je što nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina sjajan partner hrvatskog nogometa, pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Također, dogovoren je sporazum između Hrvatskog Telekoma i HRT-a prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji.

 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top