A17 Pro performanse nisu pogođene nakon instaliranja novog ažuriranja za iOS 17.0.3 koje rješava problem pregrijavanja

0
a17-pro-performanse-nisu-pogodjene-nakon-instaliranja-novog-azuriranja-za-ios-170.3-koje-rjesava-problem-pregrijavanja
A17 Pro performanse nisu pogođene nakon instaliranja novog ažuriranja za iOS 17.0.3 koje rješava problem pregrijavanja


Apple je jučer izdao najnovije ažuriranje za iOS 17.0.3, koje je imalo za cilj ublažiti probleme s pregrijavanjem koje su imali korisnici na najnovijim iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Tvrtka je održala svoju riječ u pogledu performansi A17 Pro, s prvim testovima koji su pokazali da su mogućnosti SoC-a ostale nepromijenjene nakon ažuriranja.iphone 15 max pro

Čini se da su novi single-core i multi-core rezultati nepromijenjeni nakon instaliranja iOS-a 17.0.3

Utvrđeno je da su aplikacije trećih strana kao što su Instagram, Uber i Asphalt 9: Legends odgovorne za probleme s pregrijavanjem koji prevladavaju na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Instagram je izbacio ažuriranje koje naizgled rješava ovaj problem, ali nema riječi o preostalim aplikacijama. Budući da problem očito potječe iz aplikacija, Apple ne bi imao razloga zanemariti performanse A17 Pro, a kako bi to testirao, 9to5Mac je natjerao iPhone 15 Pro Max da prođe kroz višestruka testiranja Geekbencha 6 da vidi je li to istina.

Prije instaliranja ažuriranja za iOS 17.0.3, benchmark je proveden na iPhoneu 15 Pro Max, a zatim odmah nakon toga. Naravno, ažuriranje iPhonea znači da će se zagrijati, a pokretanje benchmarka odmah može imati neke razlike u performansama. Prema rezultatima, Appleov vodeći model dobio je jednojezgreni rezultat od 2875 odnosno 7006. Nakon što smo neko vrijeme čekali da se A17 Pro i iPhone 15 Pro Max ohlade, test je ponovno pokrenut.

Međutim, ovaj put je iPhone 15 Pro Max osigurao višu ocjenu od 2.941 i 7.523. 9to5Mac izvještava da rezultati temeljeni na preliminarnim testovima pokazuju da je varijacija u performansama ista, tako da se ažuriranje nije puno promijenilo. Međutim, bit će zanimljivo vidjeti kakva je poboljšanja napravio Apple, ako ih ima. Jer je već ranije otkriveno kako  igra Genshin Impact ne radi dobro na novom iPhoneu 15 Pro, pokazujući ozbiljno zastajkivanje i pad FPS-a, što sugerira da je A17 Pro bio u području termalnog prigušivanja.

Vidjet ćemo hoće li se isti problemi nastaviti, a pod pretpostavkom da problemi postoje, očekujemo da će Apple ili raditi s programerima na rješavanju ovih problema ili pokrenuti uzastopna ažuriranja iOS-a kako bi ublažili te probleme.

Piše: D.M.
pcchip.hr