Apple je objavio nadogradnju za devet godina stari iPhone 5S

Nova softverska zakrpa će onemogućiti potencijalno problematičnu sigurnosnu grešku koja bi mogla omogućiti zlonamjernim hakerima da pokušaju preuzeti kontrolu nad vašim pametnim telefonom i u tome uspjeti. Apple je priznao da je mana možda već iskorištena na uređajima s verzijom iOS-a starijom od 15.1. Osim na iPhone 5S, ovo ažuriranje se odnosi i na iPhone 6 i 6 Plus modele, stoga ne propustite osvježiti i zaštititi svoje uređaje, ako ih imate.

Apple je najavio sličnu nadogradnju za ovu seriju uređaja u septembru 2022. Apple obično ima kvalitetnu podršku za svoje uređaje, ali nastavak podrške za devet godina star telefon je zaista rijetka pojava. Veliki proizvođači uređaja sa Android operativnim sistemom – uključujući Samsung, Google i OnePlus – nedavno su produžili podršku ovog tipa za određene modele na pet godina, piše Verge.

 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top