Apple neće smanjiti performanse A17 Pro zbog pregrijavanja, rješenje je u sljedećem ažuriranju iOS-a 17

0
apple-nece-smanjiti-performanse-a17-pro-zbog-pregrijavanja,-rjesenje-je-u-sljedecem-azuriranju-ios-a-17
Apple neće smanjiti performanse A17 Pro zbog pregrijavanja, rješenje je u sljedećem ažuriranju iOS-a 17


Ažuriranje softvera koje je dio iOS 17 serije bit će izdano kako bi se riješio problem pregrijavanja na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Iako Apple nastavlja raditi s programerima aplikacija kako bi osigurao da se problemi riješe, tvrtka neće smanjiti performanse svog najnovijeg A17 Pro kako bi ublažila povećanja temperature svojih premium uređaja.Apple također navodi da pregrijavanje na iPhoneu 15 Pro i iPhoneu 15 Pro Maxu nije sigurnosni rizik, ali bi moglo puno brže degradirati bateriju. Vjerovalo se da je dio pregrijavanja na iPhoneu 15 Pro i iPhoneu 15 Pro Max bio posljedica nedostatka energetske učinkovitosti A17 Pro pri većim opterečenjima. Iako se najnoviji Appleov SoC masovno proizvodi u TSMC-ovom vrhunskom 3nm proizvodnom procesu, vlasnici najnovijih vodećih modela izvijestili su da su uređaji postali prevrući za dodir ili normalnu upotrebu.

Neki su testovi također otkrili da A17 Pro troši više energije od A16 Bionic, jer najnoviji čip isporučuje i jače performanse, međutim Apple ne želi smanjivati snagu svojih procesora i zadržati će prednost u performansama, jer smatra da oni nisu glavni krivac u pregrijavanju uređaja. U izjavi, tehnološki div je naveo da su aplikacije trećih strana kao što su Uber i Asphalt 9: Legends odgovorne za problem pregrijavanja.

Jedan YouTuber je također otkrio da je Instagram koji radi na iPhoneu 15 Pro i iPhoneu 15 Pro Maxu pridonio ovom problemu, ali sa najnovijim ažuriranju, taj je problem je otklonjen. Apple navodi da pregrijavanje neće imati nikakve štetne učinke na dugoročne performanse i da se ne bi trebalo smatrati sigurnosnim rizikom.

Tvrtka je ugradila nekoliko zaštita kako bi osigurala da komponente nisu oštećene, ali porast temperatura može uzrokovati brže propadanje baterije. Trenutačno iOS 17.1 beta ne smanjuje performanse A17 Pro, tako da je vjerojatno da službeno ažuriranje neće promijeniti ni atribute čipseta.

Piše: D.M.
pcchip.hr