Apple planira preklopni iPhone, koji bi zamijenio iPad mini?

apple-planira-preklopni-iphone,-koji-bi-zamijenio-ipad-mini?


Apple planira lansirati preklopni uređaj 2026. ili 2027. godine, kojim bi prema novom izvješću tvrtka zamijenila iPad mini. Međutim, najnovije informacije ne spominju hoće li novo izdanje biti preklopni iPhone ili iPad, što dodatno dovodi u pitanje kojoj će kategoriji pripadati.

foldable-iPad-concept
Foldable iPad concept

Samsung i LG navodno su Appleu još prošle godine poslali uzorke za tajanstveni sklopivi uređaj. Na temelju najnovijeg izvješća The Elec-a, Appleov neimenovani sklopivi uređaj imat će 7-inčni ili 8-inčni zaslon kada se potpuno rasklopi. Budući da iPad mini ima 8,3-inčni zaslon i nije osvježen od 2021., čini se da bi tvrtka mogla učinkovito zamijeniti svoj kompaktni tablet nečim svestranijim i sa znatno snažnijim hardverom, s obzirom na to da je njegov “time line” postavljen za 2026. ili 2027. .

Međutim, najnovije izvješće također navodi da će se Apple na kraju opredijeliti za OLED tehnologiji za iPad mini, sugerirajući da tvrtka možda neće prekinuti ovaj proizvod iz svog asortimana uređaja. Samsung i LG također su spomenuti u izvješću, a oba korejska proizvođača rekla su da su prošle godine poslala svoje uzorke zaslona Appleu u svrhu procjene.

Preklopni OLED zaslon je najskuplji dio cijelog uređaja. Promatrači iz industrije predviđaju da će prvi uređaj diva iz Cupertina koji reklamira ovaj jedinstveni faktor forme biti iPhone ili iPad, iako neki tvrde da će prvi biti pušten iPad sa preklopnim zaslonom, jer se masovno proizvodi u manjem broju nego iPhone i shodno tome, nosit će manje kvarova.

Apple će predstaviti prvu obitelj OLED iPad Pro kasnije ove godine, tako da bi tvrtka mogla prijeći na njegove preklopne varijante nakon nekoliko godina. Međutim, puno toga se događa u procesu razvoja, i ako Apple procjeni da takav uređaj nije isplativ, mogao bi u potpunosti odustati od lansiranja.

Piše: D.M.
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top