Craob X je prijenosno računalo bez priključaka

craob-x-je-prijenosno-racunalo-bez-prikljucaka

Predstavljen je Craob X, tanko i lagano konceptno prijenosno računalo bez priključaka. Craob X, debljine 7 milimetara i težine 860 grama, opremljen je 13,3-inčnim zaslonom 4K rezolucije. Za performanse će biti zaslužan Intel Core i7-1280P procesor. Tu je i 32 GB DDR5 RAM-a i 2 TB PCIe Gen4 SSD-a. Laptop će podržavati najnoviji Wi-Fi 6E standard.

Ono što razlikuje Craob X od ostalih prijenosnika jeste to što Craob X nema dostupnih fizičkih priključaka. Odnosno, priključci poput USB-C, USB-A, Thunderbolt, priključka za slušalice, utora za SD karticu se nalaze u maloj dodatnoj stanici, koja se magnetski pričvršćuje na stražnju stranu prijenosnog računala i koja služi kao bežični punjač, (vidi sliku).

Craob X bi uskoro trebao postati dostupan, no konkretan datum i cijena još nisu poznati. Samo će vrijeme pokazati je li ovo prijenosno računalo budućnost mobilnog računalstva ili samo plod mašte nekog talentiranog umjetnika.

Piše: Marijan Živkovićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top