Glasine o nadolazećem Samsungovom Galaxy A55 5G

glasine-o-nadolazecem-samsungovom-galaxy-a55-5g


Iako Samsungove perjanice podižu najviše prašine i osvajaju najviše pozornosti, nećete pogriješiti ako se odlučite i na jedan od Samsungovih pametnih telefona srednjeg razreda, kakav je na primjer Galaxy A54.

Uz vrhunski dizajn, jako dobre performanse, kvalitetnu glavnu i mogućnost nadogradnje koja se ne može nadmašiti, Galaxy pametni telefoni srednjeg razreda ili ”mid-rangeri” ne samo da su cjenovno pristupačniji u odnosu na ”S” klasu, nego nude i jako puno toga što bi se korisnicima moglo svidjeti. Jedan od definitivno najprivlačnijih Galaxy uređaja srednjeg razreda je Galaxy A55, koji je nedavno i potvrđen.

Galaxy A55 5G će definitivno izaći

Ne samo da imamo jako puno informacija, nego postoji i navod unutar TENAA-e, što u biti znači da će uređaj izaći na tržište. Iako Samsung tek treba potvrditi postojanje Galaxy A55 5G, gotovo je zajamčeno da će nasljednik Galaxy A54 5G činiti jezgru srednje linije brenda za 2024. godinu.

Ne zna se hoće li se telefon zvati Galaxy A55 5G ili ne, no zasad je malo vjerojatno da će južnokorejski proizvođač pametni uređaja mijenjati naziv svog novog pametnog telefona srednjeg razreda.

 

Potencijalan datum izlaska?

Mnoga curenja informacija govore u prilog tomu kako bismo Galaxy A55 5G na tržištu najvjerojatnije mogli vidjeti sredinom ožujka. To je barem tako bilo dosad; glavna perjanica izlazi početkom godine, a ”mid-rangeri” koji mjesec kasnije.

No, to nije uvijek bio slučaj. Galaxy A51 5G izašao je na tržište u travnju 2020., dok je njegov prethodnik, Samsung Galaxy A50 lansiran u veljači 2019. Dosljednost u pogledu ovoga je nešto na čemu je Samsung radio proteklih godina, no očekuje se da bismo nasljednika Galaxy A54 uređaja mogli vidjeti sredinom idućeg mjeseca.

 

Potencijalne specifikacije Galaxy A55 5G uređaja

Što se tiče hardvera, neke stvari kao što su IP67 ocjena, Super AMOLED zaslon s razinom osvježenja od 120 Hz i Wi-Fi 6 mogućnosti, koje su prisutne i kod A54 modela, neće se mijenjati, odnosno Samsung će ih samo prenijeti na A55. Ne zaboravimo, Samsungova politika ažuriranja nudi četiri godine podrške za verziju, Androida s pet godina sigurnosne pokrivenosti, kako bi telefon trajao barem do 2029. godine.

Možda se najveća nepoznanica odnosi na sustav na čipu, koji bi se mogao nalaziti unutar Galaxy A55 5G. Jedna glasina ukazuje na Exynos 1480 čipset. Osim toga, vjeruje se da ovaj čip donosi i značajna unaprjeđenja po pitanju grafičkih mogućnosti. No na potvrdu ili opovrgavanje ovih glasina morat ćemo još malo pričekati.

Curenje informacija, koje dolazi zahvaljujući WinFuture,u donijelo je neke detalje u vezi određenih specifikacija. Prema tom curenju informacija, možemo očekivati 6,6-inčni AMOLED zaslon, trostruku stražnju kameru (50MP, 12MP, 5MP), prednju kameru od 32MP, 6/8GB RAM i 128/256GB memorije te bateriju od 5000mAh.

Kakva bi cijena uređaja trebala biti?

Posljednje, no nikako ne i najmanje važno, odnosi se na potencijalnu cijenu uređaja. Velik broj šuškanja govori u prilog tomu da bi cijena Samsung Galaxy A55 5G trebala biti oko 500 USD u SAD-u. To bi se u EU i Europi općenito moglo prevesti u cijenu od oko 500-550 eura. No kako vrijeme bude prolazilo, tako ćemo saznavati nove informacije u vezi ovog vrlo zanimljivog pametnog telefona iz Samsungove kuhinje.

 

Piše: D.M.
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top