iPhone 17 mogao bi doći s nadogradnjom koju odavno očekujemo!

iphone-17-mogao-bi-doci-s-nadogradnjom-koju-odavno-ocekujemo!


Apple nikada nije slijedio trendove u industriji. Što je pomalo i čudno. Iako danas nije neobično za vidjeti zaslone s razinama osvježenja od 120 Hz na cjenovno pristupačnijim uređajima, Apple se i dalje tvrdoglavo drži razine osvježenja od 60 Hz, dok je ona razina od 120 Hz bila rezervirana samo za ”premium” modele.

No to bi se trebalo uskoro promijeniti.

Prema izvješću The Elec-a i preko MacRumors-a, Apple će vjerojatno opremiti sva četiri modela svoje nove iPhone 17 serije, što znači iPhone 17, iPhone 17 Plus, iPhone 17 Pro i iPhone 17 Pro Max s LTPO nisko-temperaturnim polikristal-oksidnim zaslonima. To bi bila promjena za standardne i Plus modele, koji trenutno koriste LTPS ili zaslone koji su koriste nisko-temperaturni poli-kristalni silicij. LTPO zasloni podržavaju stope osvježavanja od 120 Hz, a mogu se spustiti i do 1 Hz, kako bi ponudili veću energetsku učinkovitost kada visoka stopa osvježavanja nije potrebna. Apple koristi tu nižu stopu osvježavanja za uvijek uključene zaslone na iPhoneu 15 Pro i iPhoneu 15 Pro Maxu, što je još jedno obilježje koje nedostaje standardnom iPhoneu 15. Ako Apple opremi iPhone 17 i iPhone 17 Plus LTPO zaslonima, ti će telefoni gotovo sigurno također imati stope osvježavanja koje se mogu kretati od 1Hz do 120Hz. Osim toga, gotovo je sigurno da će ti zasloni podržavati i mogućnosti uvijek uključenog zaslona.

Elec nastavlja da je kineski dobavljač BOE isporučio uzorke LTPO zaslona Appleu, u nadi da će i u budućnosti biti dobavljač za iPhone 17 seriju. Dobivanje zelenog svjetla od strane Applea ovisi navodno o kvaliteti LTPO zaslona, koje je dosad ispostavio Appleu. Ako zasloni zadovolje mjerila, nije nevjerojatno da će Elec biti daljnji dobavljač za Apple. U slučaju odbijanja, vjerojatno će kao glavni dobavljači biti pozvani LG ili Samsung, tako da ova odluka ne bi trebala utjecati na to hoće li sva četiri modela iPhone 17 dobiti LTPO zaslone.

 

Hoće li napokon svi uređaji iz iduće serije imati zaslone s osvježenjem od 120 Hz-a?

Bez obzira na to koliko ove vijesti zvuče optimistično, treba ih se uzeti s rezervom, pogotovo jer se govori o pametnim telefonima koji neće izaći na tržište još godinu i pol. Osim toga, ovo nije put da čujemo da bi iPhone 17 i iPhone 17 Plus mogli imati zaslone od 120 Hz, što znači da bi ovako nešto mogli biti sasvim moguće.

Budući da je dosad razina osvježenja od 120 Hz-a bio jedan od onih presudnih, ”premium” razloga zašto bi korisnici kupili Pro i Max modele iPhonea, postavlja se pitanje koja će to biti obilježja koja će privući korisnike kod iPhone 17 serije? Jedna od mogućnosti koja bi mogla biti rezervirana samo za Pro i Max modele je Face ID ispod zaslona, što Appleu omogućuje smanjenje izreza kamere na Pro modelima. O tome smo čuli glasine, iako kao i sa svim ostalim što je povezano s iPhoneom 17, ovo je daleko od sigurnog. Uostalom tek trebamo dobiti iPhone 16 seriju, tako da do iPhonea 17 ima još puno vremena.

Piše: Alan Milić
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top