Izašli novi renderi o nadolazećoj Motorolinoj perjanici, Motoroli Edge 50 Ultra!

izasli-novi-renderi-o-nadolazecoj-motorolinoj-perjanici,-motoroli-edge-50-ultra!


Mnogi su definitivno bili razočarani kada su vidjeli da je Motorola potvrdila da će na svom pametnom telefonu, za kojeg tvrtka tvrdi da će biti perjanica tvrtke, koristiti sustav na čipu, za kojeg se može reći da se radi o sustavu na čipu izrazito srednjeg ranga. No, kako se kasnije ispostavilo, Motorolin Edge 50 Pro ipak nije najmoćniji član obitelji Edge 50. Bolji, brži i snažniji od njega je njegov ultra brat – Motorola Edge 50 Ultra. Po svemu sudeći, radi se o pametnom telefonu koji bi specifikacijama i performansama trebao biti konkurencija pametnim telefonima najvišeg razreda, kao što je Samsungov Galaxy S24 Ultra!

Iako još uvijek postoje brojna pitanja oko nekih od ključnih specifikacija Motorolinog Edge 50 Ultra uređaja, jedna stvar je sigurna: pametni telefon će dolaziti sa sustavom na čipu koji je poznat kao nešto slabiji, ali ipak ”flagship” SoC: Qualcommovim Snapdragonom 8s Gen 3. Ove su informacije potvrđene prošlog tjedna. Snapdragon 8s Gen 3 nešto je sporiji, ali i dalje impresivan ”rođak” standardnog Snapdragona 8 Gen 3, koji pokreće perjanice i općenito najbolje i najkvalitetnije pametne telefone s Androidovim predznakom, koje danas možete pronaći na tržištu.

Motorola Edge 50 Ultra

Na prvi pogled Motorola Edge 50 Ultra ne razlikuje se puno od Motorolinog Edge 50 Plus modela

Na prvi pogled, Motorola Edge 50 Ultra izgleda dosta slično, to jest, ne razlikuje se puno od modela Edge 50 Pro, koji dolazi sa Qualcommovim Snapdragon 7 Gen 3 sustavom na čipu. Ono što možda nije iznenađujuće, jest to da je izbočina stražnje kamere veća na modelu više klase, odnosno na Ultra modelu, što će nesumnjivo doprinijeti boljoj kvaliteti fotografija i videozapisa.

Navedeni sustav kamera navodno uključuje tri različita senzora od 50 MP, od kojih jedan ima funkciju periskopa, što je “ekvivalentno približno peterostrukom optičkom zumu”. Iako je očito prerano za donošenje bilo kakvih zaključaka u vezi s mogućnostima kamera ili performansama općenito, svakako se nadamo da će ovaj model moći stati rame uz rame s drugim vodećim pametnim telefonima koji su danas dostupni na tržištu, što je ovom uređaju i cilj.

Motorola Edge 50 Ultra

Ono što će definitivno privlačiti pozornost kod potencijalnih kupaca Motorolinog Edge 50 Ultra pametnog telefona, jest njegov zaslon. Radi se o, zasad ne poznatom zaslonu nepoznate rezolucije, za kojeg je zasad poznato samo da će biti vrlo tankih okvira i da će biti zaobljen, što bi trebalo dati dodatan naglasak na ”premium” segment. Stražnja strana ploče jednako je privlačna, naravno ako vam ne smeta oveći modul kamera. Kako stvari stoje zasad, izgleda da Motorola izgledom svog Ultra modela želi privući jako puno pozornosti: čini se da će i ovaj model imati prepoznatljivu Motorolinu kožnu presvlaku te završnu obradu i trio boja koje uključuju vrlo moderan “Peach Fuzz” u dodatak klasičnoj i elegantnoj crnoj i nijansi bež nazvanoj “Sisal”.

Kada bi novi uređaj trebao osvanuti na tržištu?

Za ovaj uređaj se očekuje da će uskoro biti pušten u prodaju na nekim tržištima i to pod nazivom Motorola X50 Ultra. Na svim ostalim tržištima Motorola Edge 50 Ultra trebala bi, zajedno s Edge 50 Pro i Motorolinim Edge 50 Fusion trebala biti predstavljena 3. travnja.

Piše: Alan Milić
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top