Nubia Flip, novi preklopni pametni telefon tvrtke, od 9. travnja na europskom tržištu!

nubia-flip,-novi-preklopni-pametni-telefon-tvrtke,-od-9.-travnja-na-europskom-trzistu!


Nubia je bila poprilično aktivna na ovogodišnjem Mobile World Congressu, koji se zbio u veljači. No bez obzira na veliki angažman, mnogi uređaji koje je kineska tvrtka predstavila na sajmu, još nisu pušteni na tržište. Ipak, kako stvari stoje, to bi se vrlo skoro trebalo promijeniti.

Tvrtkin prvi sklopivi telefon, Flip, konačno dolazi na europska tržišta i to gotovo dva mjeseca nakon što je predstavljen na ovogodišnjem MWC-u. Iz Nubije su nedavno najavili da će Flip biti dostupan za kupnju u Europi od 9. travnja.

Uređaj je oglašavan s vlastitom internetskom Nubia Flip. Odlaskom na stranicu, zainteresirani kupci mogli bi ostvariti popust u iznosu od 15 eura na kupnju uređaja. Proizvođač telefona čak nudi kupcima priliku osvajanja besplatnog Nubia Flip uređaja, ako pristanu primati njegove biltene i promocije putem e-pošte.

Što se cijene tiče, Nubia Flip će vjerojatno biti jedan od cjenovno najpristupačnijih, sklopivih uređaja koji će biti dostupni na tržištu. Očekuje se da će početna cijena uređaja iznositi 600 eura, ovisno o dodatnim specifikacijama, kao što su kapacitet memorije i količina radne memorije.

Nubia Flip

Što je sa specifikacijama?

Samo da podsjetimo, Nubija 5G sklopivi pametni telefon dolazit će sa zaslonom od 6,9 inča sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Zaslon se može savinuti na oko polovicu oko vrlo izdržljive šarke. Nadalje, uređaj će dolaziti sa glavnom kamerom od 50 megapiksela i senzor dubine od 2 megapiksela, koje će se nalaziti na stražnjoj strani. Tu će biti i vrlo pristojna baterija, kapaciteta od 4300 mAh, s mogućnostima brzog punjenja od 33W, što nije ništa revolucionarno, pogotovo ne za današnje sklopive pametne telefone koji postoje na tržištu, ali je prihvatljivo. Ova prihvatljivost dolazi s obzirom na činjenicu da će Nubijin sklopivi pametni telefon biti cjenovno pristupačnije rješenje u odnosu na njegovu konkurenciju.

Pametni telefon imat će i sekundarnu kameru od 16 megapiksela, uz sekundarni, okrugli OLED zaslon od 1,43 inča. Ono što je isto tako važno za napomenuti jest to da Nubia Flip pokreće Qualcommov Snapdragon 7 Gen 1 procesor, koji će biti uparen sa 6 GB radne i 128 GB memorije za pohranu. Iz priloženog se jasno može vidjeti da Nubia Flip ni po čemu neće biti sklopivi pametni telefon iz razine perjanica, no to nije ni bio cilj tvrtke. Više detalja o ovom zanimljivom pametnom telefonu saznat ćemo oko tjedan dana, kada bi Nubia Flip trebao osvanuti na europskom tržištu.

 

Piše: Alan Milić




pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top