Ocjene zadovoljstva kupaca za iPhone 15 Pro i 15 Pro Max nastavljaju padati

ocjene-zadovoljstva-kupaca-za-iphone-15-pro-i-15-pro-max-nastavljaju-padati


Apple nudi brojne nadogradnje kupcima ako uzmu iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, uključujući novo kućište od legure titana, ali ni to nije bilo dovoljno za dobivanje pozitivnih povratnih informacija od kupaca. Zapravo, prema posljednjoj anketi, koja čini više od 700.000 Google recenzija koje su generirali korisnici, više korisnika počelo je isticati različite aspekte najnovijih Appleovih ‘Pro’ modela koji su ih razočarali nakon kupnje.

Skuplji iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imaju lošije povratne informacije kupaca u usporedbi s običnim modelima

Ažurirani podaci tvrtke PerfectRec ranije su izvijestili da je najnoviji iPhone 15 Pro imao najnižu ocjenu zadovoljstva kupaca od svih premium modela iPhonea koji su stigli prije njega, s ocjenama od 5 zvjezdica koje su se smanjile na 68 posto od listopada 2023.

“Naša početna studija o zadovoljstvu iPhoneom 15 iz listopada 2023. otkrila je da je 15 Pro imao najniže zadovoljstvo kupaca od bilo kojeg premium iPhonea ikad. Od tada se udio kupaca koji iPhone 15 Pro ocjenjuju s 5 zvjezdica smanjio sa 72% na 68%.”

Među brojnim pritužbama, koje su uključivale nevjerojatno kratko trajanje baterije, druge su govorile o “ispupčenim” stražnjim kamerama, zbog čega je uređaje bilo teško potpuno ravno položiti. Ostale pritužbe uključivale su nedostatak uvjerljivih nadogradnji u usporedbi s iPhoneom 14 Pro i iPhoneom 14 Pro Max, što je čudno, jer su ranija izvješća spominjala da iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max reklamiraju ekskluzivnije nadogradnje u usporedbi s prethodnom generacijom.

“iPhone 15 Pro nije bio jedini model koji je zabilježio niže zadovoljstvo kupaca u siječnju. Postotak kupaca koji su ostavili recenzije s pet zvjezdica smanjio se za sve modele iPhonea od prosinca. Najveći pad iz mjeseca u mjesec imao je iPhone 15 Plus, koji je općenito najbolje recenzirani model ove generacije. Pad zadovoljstva iz mjeseca u mjesec bio je statistički značajan za sve modele iPhone 15.”

S padom ocjena zadovoljstva kupaca, korisnici iPhonea 15 i iPhonea 15 Plus nekako više vole kupnju u odnosu na one koji su nadogradili na premium telefone. Recenzije iPhonea 15 s 5 zvjezdica za siječanj 2024. iznose 78 posto, dok je iPhone 15 Plus bio na 73,5 posto, što ih čini višim od vrijednosti za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

Možda bi buduća ažuriranja softvera od Applea mogla poboljšati korisničko iskustvo, ali to bi moglo potrajati prije nego što se recenzija uredi, a do tada se neki vlasnici možda neće zamarati tim promjenama.

Izvor perfectrec.

Piše: D.M.
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top