Skip to content

Procurio novi render iPhonea 16!

procurio-novi-render-iphonea-16!


Novi render pokazuje promjene, koje Apple planira implementirati na novu iPhone 16 seriju.

Sada kada smo čuli sve o nadogradnji za iOS 18 koja dolazi kasnije ove godine, možemo se vratiti natrag na hardver. Fotografije o dizajnz vodećeg iPhonea 16, koji bi trebao biti predstavljen u rujnu, procurile su van, no ovoga puta renderi pokazuju neke osjetne promjene. Kratak video ovog isječka na društvenim je mrežama objavio @UniverseIce, koji je jedan od najpouzdanijih dojavljivača u pogledu izgleda i specifikacija iPhonea. Ništa nije službeno dok Apple to ne potvrdi, ali ono što je zanimljivo jest to da se novi render u biti poklapa s prethodnim curenjima, koje smo imali prilike vidjeti.

Novi render mogao bi biti predložak kućišta za iPhone 16 ili iPhone 16 Plus, jer je prilično teško procijeniti veličinu iz ovog kratkog isječka. Vjerojatnije je da se radi o većem modelu, no nije sigurno. Još uvijek postoji rasprava o veličini zaslona koju će iPhone 16 Plus imati, no prema onome što smo do sada čuli, svaki bi model iPhonea mogao dobiti nadogradnje i u pogledu veličine zaslona, dok se šuška da bi iPhone 16 Pro Max mogao imati zaslon od 6,9 inča.

iphone 16

Kamere i tipke

Bilo da je ovaj kalup za kućište za iPhone 16 ili iPhone 16 Plus, očekuje se da će oba telefona imati isti dizajn; razlike između dva uređaja trebale bi se ogledati u veličini zaslona i konfiguraciji, dimenzijama i kapacitetu baterije. Ovdje možemo vidjeti okomito poravnanje kamere o kojem se ranije šuškalo: to će biti promjena u odnosu na dijagonalni raspored kakav postoji na iPhoneu 15 i iPhoneu 15 Plus, i očito će omogućiti novim verzijama snimanje prostornih fotografija i videa.

iphone 16

Čini se da ovdje ima mjesta i za novu tipku Capture koja navodno dolazi na sve modele iPhonea 16 ove godine. Ako su glasine točne, novi gumb će korisnicima dati više kontrole nad načinom snimanja fotografija i videa.

Nema sumnje da će nova Appleova serija iPhone pametnih telefona donijeti neke mogućnosti, koje dosad nismo imali priliku vidjeti. Naravno, najviše se prašine podignulo oko Appleovog alata za umjetnu inteligenciju ili Apple Intelligence. S izlaskom nove serije iPhone pametnih telefona, povećat će se i broj pametnih telefona koji će imati pravo i mogućnost preuzimanja i korištenja Apple Intelligence. Zasad je taj broj vrlo ograničen, točnije jedini iPhone uređaji koji imaju pravo na korištenje Apple Intelligence su Pro i Pro Max modeli iPhonea 15.

Vrijeme izlaska nove iPhone serije je rujan. S kišama jesenjim trebali bismo, ako ne bude bilo nikakvih problema, vidjeti što nam je to Apple pripremio novoga na svojoj novoj seriji. Dotad bismo naravno trebali vidjeti još curenja informacija i nadamo se još koji render, koji bi nam pokazao neku novinu u pogledu dizajna i izgleda nove serije.

Piše: Alan Milić
pcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept