Sony predstavio smartphone Xperia 5 V

Kompanija Sony je predstavila svoj najnoviji kompaktni flagship smartphone, a to je Xperia 5 V.

Riječ je o uređaju sa 6,1-inčnim FHD+ OLED ekranom formata 21:9 i frekvencije osvježavanja od 120Hz, kojem s bokova dolaze stereo zvučnici. Smartphone pokreće najnoviji Snapdragon 8 Gen 2 procesor uparen sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, koja se može proširiti pomoću microSD kartice. Također, novi model sadrži i 3,5 mm utor za slušalice, što je danas prilična rijetkost.

Što se tiče kamera, Sony se odlučio za dva stražnja senzora, a ne za tri, što znači da više nema telephoto kamere. Glavna kamera od 52 MP (1/1.35 inča) po defaultu pravi 24 mm 12 MP fotografije. Zahvaljujući povećanju senzora i optici, ako odaberete opciju 2x zumiranja (efektivno 48 mm), imat ćete superiornije prikupljanje svjetla u odnosu na ono što je nudila telephoto kamera modela Xperia 5 IV.

Ispod glavne kamere je ultraširoka kamera od 12 MP (1/2,5 inča) sa žarišnom duljinom od 16 mm i naizgled je ista koju ima i Xperia 1 V te prošlogodišnja Xperia 5 IV. Ova kamera ima mogućnost dual-pixel autofokusa.

Naprijed je selfie kamera od 12 MP (1/2,9 inča).

Xperia 5 V je teža od prethodnog modela za 11 grama te jei nešto deblja, ali je i kraća.

Uređaj napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh, koja bi trebala izdržati duže zahvaljujući poboljšanom Snapdragon 8 Gen 2 procesoru. Za 30 minuta će se napuniti do 50 posto ako se koristi 30W punjač koji se prodaje odvojeno.

Prodaja počinje krajem septembra po cijeni od 999 eura.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top