Što točno Sony planira u vezi novog Xperia 1 VI pametnog telefona?

sto-tocno-sony-planira-u-vezi-novog-xperia-1-vi-pametnog-telefona?


Sudeći prema najnovijim glasinama i šuškanjima, izgleda da Sony priprema velike promjene na svom novom, nadolazećem ”flagship” pametnom telefonu.

Prošlo je gotovo godinu dana otkako se Sony Xperia 1 V pojavila na policama trgovina. Je li vrijeme za novi Sonyjev ”flagship” Što bismo mogli očekivati od novog, Xperije 1 VI?

Xperia 1 VI

Iako je i dalje sve vrlo neslužbeno, postoje naznake da Sony već radi na Xperiji 1 VI

Sony je bio prilično dosljedan sa svojim lansiranjem Xperia uređaja, što znači da nema razloga misliti da se tradicija neće nastaviti. Na temelju Sonyjeve povijesti lansiranja, vjerojatno ćemo morati čekati na svibanj ili lipanj kako bismo vidjeli službene potvrde i detalje o datumu izlaska novog Xperia 1 VI.

Njegov prethodnik lansiran je svibnju prošle godine, a model IV u lipnju 2022, što nam daje pravo za pretpostaviti da bismo službenu potvrdu o izlasku mogli saznati već idući mjesec. Naravno, sve vijesti koje se odnose na pametni telefon u ovoj fazi vrlo su neslužbene, što znači da stvari treba uzeti s određenom dozom rezerve. No to nas ne sprječava da bacimo pogled na ono što se dosad šuška o novom, nadolazećem Sonyjevom ”flagshipu”.

Xperia 1 VI

Hoće li se Sony kod Xperije i VI odlučiti na neke drastičnije poteze?

Zbog Sonyjeve monolitno crne ploče asortiman Xperia pametnih telefona lako je prepoznatljiv u odnosu na konkurenciju. No nedostatak ovakvog dizajna ogleda se u tome što svi Xperia pametni telefonu u posljednjih nekoliko godina izgledaju gotovo identično. Ono što je dobro jest to što je Sony malo promijenio stvari u vezi dizajna Xperije i V te stoga očekujemo da će dizajn doživjeti možda još pokoju promjenu, koja će biti implementirana na nadolazeći model.

Glasina, za koju je zaslužan dojavljivač na OnLeaksu, putem Android Headlinesa, smatra da će nova Xperia 1 VI biti kraća i šira u odnosu na model 1 V. Prema njemu, uređaj će imati 6,5-inčni zaslon i bit će dimenzija 161,9 x 74,5 x 8,4 mm.

Ova glasina iz OnLeaksa osvanula je i s nekoliko rendera, koje će te moći vidjeti u nastavku članka. U slučaju istinitosti tvrdnji glasina, čini se da nas čeka ista stara monolitna crna ploča iz prethodnih generacija. Osim toga, izgleda da će telefon imati uobičajenu postavku s tri stražnje kamere.

 

Xperia 1 VI specifikacije

Dojavljivač koji je poznat pod nadimkom @INSIDERSONY na Twitteru je nedavno podijelio svoja ”curenja” informacija o tome kako bi mogle izgledati specifikacije kamere pametnog telefona. Prema njemu, sve tri stražnje kamere će biti Exmor T leće od 48 MP. On smatra da će glavna kamera imati leću od 1/1.4 inča, s veličinom piksela od 1.12 μm i otvorom blende od f/1.4.

Ovaj senzor navodno će koristiti ”Full-Pixel Dual-PD” autofokus i može pružiti dvostruki optički zoom. Ultra-širokokutna leća bit će od 1/2,7 inča s veličinom piksela od 0,6 μm. Curenje nastavlja i ukazuje na Sonyjevu implementaciju tehnologije leća 2×2 na čipu, koja omogućuje kameri brzo i precizno fokusiranje. Na kraju, treća kamera bi trebala biti telefoto leća s trostrukim optičkim zumom te šesterostrukim senzorskim zumom.

 

Nadamo se da ćemo saznati više informacija što prije i da ćemo možda već idućeg mjeseca imati priliku družiti se s novim Sonyjevim Xperia 1 VI pametnim telefonom.

 

Piše: Alan Milić
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top