Skip to content

Tvrtka koja se takoreći ”vraća iz mrtvih” priprema se najaviti svoj novi pametni telefon!

tvrtka-koja-se-takoreci-”vraca-iz-mrtvih”-priprema-se-najaviti-svoj-novi-pametni-telefon!


HTC je ime za koje se ne može reći da je važno na tržištu pametnih telefona još tamo negdje od 2019. Nakon vrhunca i 10,7% tržišta u 2011., tvrtka je pretrpjela veliki pad, na udio od 0,05% u 2019. i u velikoj mjeri obustavila prodaju telefona u SAD-u, Kini, Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi općenito. HTC je čak povukao svoje uređaje s platformi za e-trgovinu poput Alibabe i JD.com. No ove godine neke stvari bi se možda mogle promijeniti, barem na određenim dijelovima tržišta.

htc

HTC Taiwan nedavno je objavio ”teaser” na Facebooku, s promotivnom slikom koja jasno prikazuje bočni profil telefona, s datumom 12. lipnja 2024. Prevedeni tekst otkriva da će se događaj ili lansiranje održati jako skoro te da bi čitatelji trebali provjeriti HTC-ovu web stranicu kada za to dođe vrijeme, vjerojatno radi mogućnosti prednarudžbi.

Već se moglo dati naslutiti da će novi HTC-ov uređaj biti u pripremi. Ovoj najavi i ”teaseru” prethodila je prethodna najava uređaja HTC U24 Pro na Google Play konzoli u travnju. Vjerojatno je da se radi o istom uređaju. Pametni telefon je nasljednik HTC U23 Pro, koji je lansiran u svibnju prošle godine u Europi i na Tajvanu, što znači da postoje podudarnosti i da bi to mogli značiti da će HTC ove godine gotovo sigurno izbaciti nasljednika U23 Pro na tržište.

HTC U24 Pro

Potencijalne specifikacije novog uređaja

Na internetu su osvanule i specifikacije za novi uređaj. Očekuje se zaslon rezolucije 2436 x 1080, sa Snapdragon 7 Gen 3 sustavom na čipu, uparenim sa 12 GB RAM. Očekuje se da će telefon pokretati Android 14 kada se lansira i vjerojatno će podržavati Bluetooth 5.3. Što se tiče njegovog dizajna, vjeruje se da će telefon imati zakrivljeni zaslon i središnji urez s rupom za selfie kameru. Tipke za napajanje i glasnoću izgleda da će biti smješteni s desne strane, iako MySmartPrice upozorava da su ponekad renderi koji su dostupni na Google Play Konzoli fotografije koje ponekad znaju ne odgovarati stvarnom stanju stvari.

Ostaje za vidjeti može li HTC U24 Pro pomoći u ”vraćanju iz mrtvih” proizvođača pametnih telefona, koji je početkom 2010-ih jako dobro kotirao na tržištu pametnih telefona. Prošli model U23 izašao je samo na Tajvanu i u Europi, vjeruje se da će njegov nasljednik ostvariti debi na istim dijelovima tržišta. Može li se HTC vratiti i u vrlo konkurentna tržišta pametnih telefona, kao što su ona u Kini i SAD-u?

Puno toga će ovisiti o tomu kako U24 prođe u Europi. No treba reći da ovo nije telefon koji je u rangu s ”premium” modelima, poput Samsung Galaxy S24 Ultra ili OnePlus 12. Zbog svega ovoga dodatno je teže za pretpostaviti gdje bi se točno novi HTC-ov pametni telefon mogao uklopiti. No, nadajmo se da ćemo mnoge odgovore dobiti vrlo brzo.

Piše: Alan Milić
pcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept