Xiaomi 15: glasine, šuškanja i sve dostupne informacije na jednome mjestu!

xiaomi-15:-glasine,-suskanja-i-sve-dostupne-informacije-na-jednome-mjestu!


Xiaomi je nedavno lansirao svoju seriju pametnih telefona, Xiaomi 14. No s obzirom na to da se vrijeme između lansiranja serija skraćuju, na internetu su već osvanule neke informacije o idućoj seriji, Xiaomi 15. Iako se o novoj generaciji ne zna puno, poznaot je da Xiaomi voli održavati dosljednost među generacijama, što znači da bi mogli biti jako puno sličnosti između nove serije 15 i već izašle serije 14.

Budući da je poznato da Xiaomi voli koristiti Qualcommove sustave na čipu u svojim vodećim uređajima, gotovo je sigurno da će Xiaomi 15 pokretati Snapdragon 8 Gen 4. Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji s Leica-om, znamo da će uređaj imati iste ili barem slične mogućnosti kamera kao i serija 14.

 

Dizajn i izgled

Xiaomi je promijenio svoju estetiku dizajna sa serijom Xiaomi 13 i počeo je oponašati Samsungovu strategiju. Standardni Xiaomi 13 imao je dizajnirane strane uređaja tako da one izgledaju više kockasto. Osim toga, uređaj je imao i manji profil, slično Galaxyu S23, s tim da je Xiaomi 13 Pro prešao na elegantniji dizajn, dok je Xiaomi 13 Ultra imao svoju jedinstvenu estetiku. Xiaomi je nastavio s istim načinom dizajna i sa Xiaomi 14 serijom.

Ono što mnogi žele vidjeti kod Xiaomi 15 serije jest drastična promjena po pitanju dizajna kod cjenovno nepristupačnijih, ”premium” modela, budući da se modeli Xiaomi 14 uređaja gotovo i ne razlikuju po pitanju dizajna.

 

Specifikacije

Xiaomi je duže vrijeme jako dobar što se tiče isporuke visoko-kvalitetnog hardvera. Najnovije glasine, ali i logika stvari, nalažu da će Xiaomi 15 modeli koristiti Snapdragon 8 Gen 4. Ovaj sustav na čipu postavljen je kao sustav koji će biti osmišljen na 3-nanometarskoj arhitekturi, što znači da bi trebao ostvariti znatno bolje rezultate mjerenja performansi u odnosu na Snapdragon 8 Gen 3, koji je sam po sebi već jako potentan sustav na čipu.

Nova mogućnosti koja bi trebala debitirati s Xiaomi 15 je satelitska povezivost, slična Hitnoj SOS mogućnosti, koja postoji u iPhoneu 15 Pro Max. Nije jasno kako će Xiaomi implementirati to obilježje i u kojim zemljama će biti dostupno, no bez obzira na sve, radi se o jednom od vrlo intrigantnih dodataka za nove Xiaomijeve pametne telefone.

Tehnologija baterija uvelike se stabilizirala, što znači da je teško da bismo u idućoj iteraciji mogli vidjeti neka važnija poboljšanja. Xiaomi se jako dobro etablirao sa svojom tehnologijom punjenja od 90 W, s time da se šuška o tome kako bi ova tehnologija trebala moći puniti i standardni Xiaomi 15. Uz to, ”premium” Xiaomi telefoni imaju punjenje i od 120 W, što nalaže da bi ovakva brzina punjenja mogla biti prisutna i u Xiaomi 15 modelima.

Ono što se mnogima sviđa kod Xiaomijeve strategije punjenja jest to što koristi PD 3.0 protokol, što znači da punjač za ovaj uređaj možete bez problema koristiti i s drugim uređajima.

 

Potencijalan datum izlaska

Procjene sugeriraju da bi Xiaomi mogao lansirati seriju Xiaomi 15 čak i ranije nego što se mislilo. Naravno, lansiranje se temelji na Qualcommovom godišnjem događaju na kojem tvrtka predstavlja svoj sustav na čipu sljedeće generacije. Budući da je Xiaomi partner tvrtke, to znači da kineska tvrtka obično lansira svoje vodeće uređaje nekoliko tjedana nakon što Qualcomm izbaci sljedeću generaciju Snapdragona. Ovo je i glavni razlog zašto je serija Xiaomi 14 najavljena još u listopadu u Kini.

Vjeruje se kako Xiaomi neće odstupiti od ovog obrasca. To znači da bismo ponovno mogli vidjeti lansiranje uređaja u Kini, vrlo vjerojatno u listopadu ili prosincu ove godine, nakon čega slijedi globalno lansiranje negdje početkom 2025. godine. Xiaomi obično radi dvije stvari kada želi lansirati telefon na svjetskoj razini: najprije ga predstavi na MWC-u ili organizira događaj koji je povezan s lansiranjem u Indiji. Ako ćemo pratiti tradiciju i ako će Xiaomi ostati tradicionalan po ovom pitanju, a nema razloga zašto ne bi bio, što se tiče vremena izlaska Xiaoni 15 serije, sve bi trebalo biti isto kao i kod Xiaomi 14 modela.

Piše: Alan Milić

 
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top