Xiaomi sprema Ultra telefon za globalno tržište!

Prošlog mjeseca Xiaomi je u Kini predstavio Xiaomi 12S seriju pametnih telefona. Među njima je predstavljen i Xiaomi 12S Ultra. Xiaomi je na predstavljanju naveo da će ovaj telefon biti ekskluzivan za kinesko tržište, no sada stižu lijepe najave od strane Xiaomija.

Xiaomi često predstavi neki impresivan telefon, kojega na kraju ne dobije čitav svijet, nego samo Kina. Takav je slučaj i sa najnovijim Xiaomi 12S Ultra telefonom. No, izvršni direktor Xiaomija, Lei Jun, navodi da može obećati da će Xiaomi sljedeći Ultra telefon predstaviti za globalno tržište.

Nije jasno da li je Lei Jun ovdje mislio upravo na Xiaomi 12S Ultra telefon, koji bi možda mogao stići globalno ili je mislio na nasljednika ovog telefona, koji bi možda mogao nositi naziv Xiaomi 13 Ultra ili Xiaomi 13S Ultra. Xiaomi 13 serija trebala bi biti predstavljena krajem ove godine, pa je moguće da u okviru nje globalno bude predstavljen i Xiaomi 13 Ultra.

Što se tiče Xiaomi 12S Ultra telefona, on predstavlja sami vrh ponude Xiaomija. Najveću novost donosi u odjeljku kamera. Naime, Xiaomi 12S Ultra ima impresivan glavni senzor kamere od 50,3 MP, veličine 1″. Riječ je o Sony IMX989 senzoru, koji donosi najveće pojedinačne piksele od 3,2 µm u svom 4-u-1 12,5 MP načinu.

Leica je dizajnirala optiku i softver za obradu fotografija. Tako ovaj senzor dolazi sa 8P podrškom, koja rješava probleme svjetlosti. Tu je i tintni premaz za ivice sočiva, kao i infracrveni filter. Njemačka kompanija nudi dva fotografska stila na ovom telefonu – “Leica Authentic Look” i “Leica Vibrant Look”. Ovaj prvi ima za cilj napraviti što prirodniju fotografiju, fokusirajući se na kontrast svjetla i sjene, kao i dubinu. Tu su i Leica filteri – Vivid, Natural, BW Natural i BW High Contrast.

bajtbox.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top