skip to Main Content
DAZN, Movistar osigurali prava za LaLiga

Španska LaLiga zaključila je tender za prava na emitovanje LaLige Santander u Španiji i Andori za sezone 2022/2023 do 2026/2027, dodijelivši licence DAZN-u i Telefónicinom Movistaru.

U ukupnoj vrijednosti od 4,95 milijardi eura u periodu od pet sezona, Movistar će prenositi ukupno pet utakmica po danu utakmice plus tri puna dana utakmice, dok će DAZN prenositi pet utakmica po danu utakmice.

LaLiga napominje da ukupna cifra predstavlja povećanje u odnosu na prethodni ciklus za slične pakete.

Takođe se navodi da se očekuje da će LaLiga SmartBank, ugostiteljski kanal, i utakmica LaLiga Santander free-to-air biti objavljeni na tenderu između februara i marta 2022.

LaLiga dodaje da je uspjela održati svoje audiovizuelne prihode stabilnim u vrijeme kada je većina velikih evropskih liga dostigla gornju granicu ili doživjela smanjene vrijednosti u svojim najnovijim ciklusima u kojima su mnogi stručnjaci iz industrije predviđali značajna smanjenja.

Ponude za petogodišnji period doprinijele su većoj stabilnosti na srednji rok i stvorile veću sigurnost među ponuđačima da ulažu u sadržaj LaLige.

LaLiga takođe kaže da je pored ovog tendera, za koji je stiglo mnogo ponuda, nedavno zaključila i veoma konkurentne međunarodne ugovore o emitovanju u SAD, Meksiku i Latinskoj Americi.

Vezani članci

Match4 počinje sutra

Match4 počinje sutra

Najnoviji mađarski sportski kanal, MATCH4, počeće sa emitovanjem 5. avgusta. Televizija network4 grupe bit će dostupna od samog početka u...

Digi SK lansira novi Platinum paket

Digi SK lansira novi Platinum paket

Novi programi stižu gledaocima satelitske i kablovske platforme DIGI Slovakia. Operater u ponudu uključuje novi paket Platinum programa koji će...

Back To Top
×Close search
Search