FACE TV kažnjen s 15.000 KM

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK), s Draškom Milinovićem na čelu, finansijski je kaznila FACE TV zbog navodnih propusta u tri emisije “Centralnog dnevnika”, između ostalog i zbog navodnog “poziva na ubistvo Milorada Dodika”, navedeno je na stranici FACE TV, prenosi Fena.

RAK je izrekao kaznu FACE TV-u u iznosu od 15.000 KM (blizu 7.600 eura) zbog, kako su naveli, uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik”, pri čemu je RAK ustanovio da je najznačajniji propust ocijenjen kao teški prekršaj navodni poziv Senada Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Sporni snimak je analizirala Agencija za forenziku, a izrečenu kaznu FACE TV-u mora platiti bez obzira hoće li se ili neće žaliti.

Pokrenut glavni postupak

U decembru je Regulatorna agencija za komunikacije donijela odluku obustavi postupka protiv FACE TV-a zbog navodne sporne izjave koju je njen vlasnik Senad Hadžifejzović izrekao u programu uživo.

Iz RAK-a su tada saopštili da su utvrdili da nema osnova za pokretanje glavnog postupka jer Agencija za forenziku nije mogla pouzdano utvrditi šta je Hadžifejzović izgovorio.

RAK je protiv iste TV stanice, nakon provedenog preliminarnog postupka u pogledu sadržaja emitovanog dana 4. novembra 2022. i 5. novembra 2022. godine, pokrenula glavni postupak zbog potencijalnog kršenja osnovnih principa i opšteprihvaćenih standarda pristojnosti, o čemu je obaviješten nosilac dozvole.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top