MUX A: Ured za razmatranje žalbi odgovorio našem portalu, u toku je žalbeni postupak

0

Nakon završenog tendera za nabavku opreme u Multipleksu A potrebne za emitovanje digitalnog zemaljskog signala za radio i tv stanice Javnih servisa u BiH, dobili smo informaciju da se jedan od dva ponuđača, Grupa koju čine MIBO Komunikacije i njihovi partneri žalila Uredu za razmatranje žalbi BiH.

Uredu za razmatranje žalbi smo uputili upit da li je informacija tačna, na što se žalitelj žalio, kada je zaprimljena žalba, i kada se očekuje okončanje, odnosno rješavanje žalbe, na što su nam iz Ureda odgovorili:“Povodom Vašeg upita koji je zaprimljen putem e-mail-a, obavještavamo Vas da je postupak po žalbi Grupe ponuuđača:” MIBO Komunikacije d.o.o. Sarajevo (nosilac) i članovi: “Roaming Networks” d.o.o. Banja Luka, “UNIS Telekomunikacije” d.d. Mostar i Flame Data Technologies SRL Rumunija d.o.o. , izjavljene na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekat digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini, koju je ovaj organ zaprimio dana 07.08.2023. godine putem Ugovornog organa Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, u toku.

S tim u vezi, takođe Vas obavještavamo da će po donošenju rješenja, shodno ZJN, isto biti objavljeno na portalu javnih nabavki.”