BVOD kanala 5, My5, u kombinaciji sa Pluton TV-om u Velikoj Britaniji sledeće godine

0
bvod-kanala-5,-my5,-u-kombinaciji-sa-pluton-tv-om-u-velikoj-britaniji-sledece-godine
BVOD kanala 5, My5, u kombinaciji sa Pluton TV-om u Velikoj Britaniji sledeće godine

Paramount Global kreira super-veliku, besplatnu striming destinaciju u Velikoj Britaniji i priprema se za budućnost sa svim strimingom, kombinujući My5 BVOD servis sa Kanala 5 i Pluton TV FAST platformu.
Kombinovana usluga je dizajnirana kao lokalna/nacionalna streaming ponuda i ugostit će TV uživo, emiter VOD, FAST kanale i AVOD. U toku su radovi na planiranom lansiranju H2 2024. Detalji o brendu biće objavljeni početkom sledeće godine. Servis će koristiti tehnološku platformu Pluto TV-a.

Paramount Global kaže da će novi kombinovani striming servis omogućiti Kanalu 5 da proširi svoje pružanje visokokvalitetnog sadržaja javnih usluga u digitalno isporučenoj budućnosti. Maria Kyriacou, predsjednica Broadcast & Studios, Paramount International Markets, dodaje: “Dok gledamo naprijed u budućnost isporučenu IP-om, ovo je pravo vrijeme za nas da u potpunosti iskoristimo Paramount ekosistem i spojimo doseg i razmjere naše free-to-air mreže u Velikoj Britaniji sa globalnim uspjehom naše FAST usluge, Pluto TV.”Olivier Jollet, EVP i generalni direktor Pluto TV-a, Paramount International Markets, kaže da će nova usluga biti super velika besplatna streaming destinacija za publiku, partnere. [e.g., distribution/platform partners] i klijenti [e.g., advertisers]. “Ovo je značajan napredak za naše poslovanje sa besplatnim strimovanjem na ovom važnom tržištu. To je dokaz kako strateški pristupamo našim platformama i budućnosti streaminga.”

Pluton TV ima preko 20.000 sati besplatnog sadržaja u svojoj ponudi u Velikoj Britaniji i više od 150 programiranih kanala, uključujući sadržaj iz Paramounta. Ova usluga je bila FAST pionir, a Paramount Global tvrdi da je to najrasprostranjenija FAST usluga širom svijeta.

Channel 5 je uzastopno povećao svoj udio u britanskoj televizijskoj publici, a My5 je u posljednje tri godine uzastopno povećao gledanost – zahvaljujući hit emisijama poput ‘Dalgleish’, ‘All Creatures Great and Small’, ‘Ben Fogle: New Lives In The Wild’, ‘The Yorkshire Vet’ i ‘Dogs Behaving (Very) Badly’. 

“Neverovatno sam uzbuđen zbog sadržaja i korisničkog iskustva koje ćemo moći da ponudimo našoj publici i našim partnerima za oglašavanje kada lansiramo sledeće godine.

Foto: ‘Sva stvorenja velika i mala’ na My5.