skip to Main Content
Netflix počinje testirati live streaming uoči svojih prvih emisija uživo

Netflix će se direktno suočiti s postojećim korisnicima kada se upusti u TV uživo. Prvi prijenos uživo streamera bit će globalni stand-up show Chrisa Rocka Selective Outrage .

Uprkos tome što je to odbacio kao glasinu (kao što je bio slučaj s reklamama), Netflix navodno razmišlja o uključivanju u sport uživo. Prije nego što se to dogodi, Netflix će eksperimentirati s emisijama uživo počevši od Chris Rock: Selective Outrage koje će se prenositi uživo 4. marta (22:00 ET, 19:00 PT).

– “Chris Rock je jedan od najpoznatijih i najvažnijih komičarskih glasova naše generacije,” rekao je Robbie Praw, potpredsjednik Netflix-a za stand-up & Comedy Formats. “Oduševljeni smo što će cijeli svijet moći doživjeti komičarski događaj Chris Rocka i biti dio povijesti Netflixa. Ovo će biti nezaboravan trenutak i tako smo počašćeni što Chris nosi ovu baklju.”

Netflix je sada počeo javno testirati svoju tehnologiju prijenosa uživo, kao što se vidi u nastavku. Nije jasno podržava li Netflixova platforma za live streaming 4K, HDR i Dolby Atmos.

Osim toga, kompanija je potvrdila da će uživo prenositi dodjelu SAG nagrada. Emisija iz 2023. će se emitovati na Netflixovom YouTube kanalu sljedećeg mjeseca, dok će se emisija iz 2024. prebaciti na Netflixovu vlastitu platformu.

– “Dok počinjemo da istražujemo prijenos uživo na Netflixu, radujemo se partnerstvu sa SAG-AFTRA-om kako bismo uzdigli i proširili ovu specijalnu ceremoniju kao globalni događaj uživo u 2024. i godinama koje dolaze,” rekao je Bela Bajaria, direktor globalnog odjela Netflixa TV.

Netflix navodno također istražuje glasanje uživo za kvizove i takmičenja.

170

Vezani članci

SALTO jučer prestala sa radom

SALTO jučer prestala sa radom

Francuska platforma za striming Salto prestala je jučer sa radom. Prošlog mjeseca, dioničari France Télévisions, M6 i TF1 su signalizirali...

insight-tv-intros-fast-originals

Insight TV intros FAST Originals

U cilju proširenja svoje posvećenosti ovom sektoru, globalni operater kanala i producent sadržaja fokusiran na milenijalce i Gen-Z, predstavio je...

Uklanjanje smetnji u UHF pojasu za neometan rad digitalne televizije i buduće mreže pete generacije (5G) – odnosi s Italijom i BiH

IPTV raste u Hrvatskoj

Broj IPTV pretplatnika u Hrvatskoj ubrzano se približava pola milijuna. Prema posljednjim podacima koje je objavio regulator HAKOM, na kraju...

Back To Top
Search