QYOU-ovi milenijalci i GenZ fokusirali su FAST-ove sada na Coolita OS Smart televizore

0
qyou-ovi-milenijalci-i-genz-fokusirali-su-fast-ove-sada-na-coolita-os-smart-televizore
QYOU-ovi milenijalci i GenZ fokusirali su FAST-ove sada na Coolita OS Smart televizore

Pet FAST kanala iz QYOU Media India biće distribuirano u okviru kustoske ponude sadržaja kompanije Coolita, brenda Smart TV OS koji se nalazi u preko 2 miliona televizora sa velikim ekranom prodatih u Indiji. Obe kompanije traže veći globalni uticaj.
Coolita tvrdi da je već porodično ime u Indiji zahvaljujući Coolita OS-u. Korisnici Coolita TV setova marki OEM uključujući Thomson, Croma, Panasonic, LLOYD i Itel – kako u Indiji, tako i širom svijeta – dobit će pristup pet 24-satnih kanala iz QYOU-ovog Q Play+ servisa. Kanali su: The Q, The Q Kahaniyan, Q GameX, Sadhguru TV i BH Live.

QYOU je indijska zabavna mreža koja djeluje u Indiji i SAD-u, fokusirana na milenijalce i gledaoce generacije Z. Proizvodi i distribuira sadržaj kreiran od strane društvenih medija i zvijezda i kreatora digitalnog sadržaja. Distribucija je putem televizijskih mreža, kablovske, satelitske i striminga. Ugovor sa kompanijom Coolita ima za cilj da proširi distribuciju na globalnom nivou, kao i u Indiji.Krishna Menon, glavni operativni direktor QYOU Media India, kaže: “Naše partnerstvo sa kompanijom Coolita je značajna prekretnica u našoj misiji da pružimo vrhunsku zabavu gledaocima u Indiji i širom svijeta. Ova saradnja nam omogućava da ojačamo naše digitalno prisustvo na povezanim televizorima i ponudimo naš kurirani sadržaj globalnoj publici.”

Coolita posluje u preko 80 zemalja jugoistočne Azije, Bliskog istoka, Afrike, Evrope i Amerike. Samuel Lin, šef partnerstva u Cooliti, komentira: “U Indiji, ova saradnja daje publici besplatan pristup kuriranim indijskim programima, poboljšavajući njihovo iskustvo gledanja lokaliziranim dodirom.

“Korisnici TV brendova koje podržava Coolita, kao što su Panasonic, Croma i Thomson, sada mogu besplatno da uživaju u 24-časovnim kanalima. Ovaj strateški savez značajno pojačava lokalnu pokrivenost i pristupačnost ponuda Q Play-a.”

Foto: Krishna Menon, glavni operativni direktor, QYOU Media India.