Sky Glass stiže u Australiju sa Foxtelovim Hubbl staklom

0
sky-glass-stize-u-australiju-sa-foxtelovim-hubbl-staklom
Sky Glass stiže u Australiju sa Foxtelovim Hubbl staklom

Hubbl u Australiji će se pridružiti maloj, ali rastućoj grupi Pay TV operatera koji nude sopstvene brendirane televizore, prateći model Sky Glass. Novo OS/UX iskustvo će takođe biti dostupno preko eksternog hub uređaja.
Hubbl je novi i samostalni brend koji je kreirala Foxtel grupa, ali će biti tretiran kao zasebna usluga i neće biti povezan sa postojećom Foxtel ponudom.

Hubbl objedinjuje plaćenu i besplatnu streaming zabavu u korisnički interfejs sa univerzalnim otkrićem, sa idejom da korisnici neće morati da se kreću kroz aplikacije da bi pronašli željeni sadržaj. “To omogućava korisnicima pristup univerzumu sadržaja, istovremeno objedinjujući njihove pretplate. To će ukloniti frustraciju od upravljanja pretplatama na aplikacije”, kaže Hubbl.Foxtel Group je bila prvi međunarodni sindikalni partner Sky Glassa, a Hubbl ističe da je ono što je bilo poznato kao “Project Magneto” dizajnirano za Australiju, ali ima koristi od globalnih razmjera. “Podržan od strane globalnih lidera u tehnologiji zabave – Comcast USA i Sky UK – Hubbl će kontinuirano razvijati svoj zabavni OS redovnim ažuriranjima softvera, bez potrebe za novim uređajem,” objašnjava kompanija.

Hubbl OS/UX iskustvo će biti dostupno preko Hubbl stakla ili Hubbl uređaja koji se priključuje na televizor, a obe opcije pružaju televiziju samo za strimovanje bez potrebe za satelitskim ili zemaljskim koaksijalnim vezama. Televizor je opisan kao TV svjetske klase sa visokokvalitetnom, ugrađenom zvučnom trakom. Dakle, razmislite o Sky Glass i Sky Stream, što je hardverski pristup koji se replicira ovdje.

Hubbl govori o “integraciji aplikacija bez premca koja ga postavlja daleko ispred krivulje”. Ovo je jedna od karakteristika Sky Glass OS-a koji se koristi u Velikoj Britaniji, gde streaming aplikacije žive u stanju povećane spremnosti, tako da se putovanje do sadržaja ubrzava.

“Hubbl je kao ništa na tržištu; To je televizija i striming je olakšan”, kaže novi australski TV servis. “To donosi jednostavnost i lakoću nazad u svijet zabave. Ovo će promeniti zabavno iskustvo na bolje za milione Australijanaca.”

Patrick Delany, izvršni direktor, Hubbl i Foxtel Group, proširuje se na ovu tačku. “Svi volimo eksploziju izbora koju nam je striming doneo u poslednjih nekoliko godina. Ali nema sumnje da svi doživljavamo iste frustracije: moramo da ulazimo i izlazimo iz aplikacija, pratimo preporuke za prikaz, sećamo se šta smo započeli, ali nismo završili sa gledanjem i ko u porodici plaća za šta. Hubbl rješava ove frustracije.

“Hubbl je sledeći kvantni skok u tehnologiji zabave i rešenje je za složeni australijski striming pejzaž izazvan neverovatnom eksplozijom izbora u striming servisima. Izgrađen je imajući na umu australijske potrošače, bez napora spajajući besplatnu i plaćenu zabavu i sport iz aplikacija, kanala i interneta u jedno besprekorno korisničko iskustvo.

Hubbl će biti lansiran u Australiji u narednim mesecima. Još nisu dati detalji o partnerima aplikacija ili karakteristikama proizvoda – oni su obećani uskoro.

Komentar

Kada Hubbl govori o globalnom nivou za ovu novu OS/UX platformu, oni ne preteruju. Multichoice u Južnoj Africi je još jedan Sky Glass međunarodni sindikalni partner. Sky Glass je izgrađen na istoj globalnoj tehnološkoj platformi koju koriste i američka kablovska kompanija Cox i kanadski operateri Pay TV Shaw, Rogers i Videotron. Comcast i Sky takođe koriste Global Technology Platform, naravno.

Sa Sky Glass međunarodnim sindikalnim programom, koji koristi Hubbl, integracije mogu biti prilagođene i lokalizovane, po potrebi. Lokalni Pay TV provajder odlučuje o sadržaju i aplikacijama koje su ugrađene na OS/UX platformu. Sindikalni partner (npr. Hubbl, koji je kreirala Foxtel Group, u ovom slučaju) kontroliše monetizaciju platforme i kontroliše podatke. Sindikat takođe poseduje odnos sa klijentima i odnos naplate.

Dakle, niko ne bi trebalo da pomeša ovaj OS/UX model sindikacije sa tehnološkim partnerstvima koja globalni provajderi OS-a nude televizijskim proizvođačima u maloprodajnom svetu pametnih televizora. Ovo je nešto drugačije, napravljeno za tržište Pay TV-a. I vrijedno je naglasiti da su privatni label/brendirani televizori samo jedna opcija koju Pay TV operater može uzeti prilikom sindiciranja ‘Glass’ OS/UX. Ovo je nova TV platforma/iskustvo stvoreno za upotrebu na više hardverskih krajnjih tačaka – sa kutijama za streaming još jedan važan izbor.