Skip to content

BH Telecom podržao STEM Summit u Bosni i Hercegovini – Futures Leaders Summit

stem-bh-telecom

Uz podršku BH Telecoma, a u organizaciji Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini, u sarajevskom Domu mladih u decembru 2022. godine se održao Futures Leaders Summit.

Ovaj događaj okuplja STEM studente i mlade profesionalce iz naše zemlje koji će putem keynote sesija, posjeta uglednim firmama, radionicama i networkingu proširiti svoje znanje s ciljem pozitivnih promjena u našem društvu.

Kako bi se omogućio napredak liderima sadašnjice, Summit je izdvojio više od 10.700 KM za 56 budućih stručnjaka. Mladi koji su se pridružili kao dobitnici Travel Granta su došli iz svih dijelova naše zemlje: Visoko, Bugojno, Zenica, Banja Luka, Bužim, Sarajevo, Tuzla, Bihać, Mostar, Maglaj, Goražde, Orašje, Zavidovići, Kladanj i Cazin.

U sklopu prvog dana Futures Leaders Summita, profesorica i akademik Mirjana Vuković dodijelila je i nagradu Vera Šnajder dvjema mladim naučnicama naše zemlje – Amini Tucak-Smajić i Emini Tahirović.

Summit je ugostio 30 predavača koji su govorili na temu promišljanja sadašnjosti i ponovnom zamišljanju budućnosti u smislu klimatskih promjena, održivosti hrane i transformaciji edukacije.

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini od 2015. godine radi aktivno na osnaživanju naših mladih kroz liderstvo, edukaciju i tehnologiju.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept