6 najboljih karakteristika Samsung Galaxy Watcha 6

0
6-najboljih-karakteristika-samsung-galaxy-watcha-6
6 najboljih karakteristika Samsung Galaxy Watcha 6

Galaxy Watch 6 i Galaxy Watch 6 Classic će biti najbolji Samsungovi pametni satovi do sada. U nastavku donosimo značajke koje ih čine tako dobrima.

Ako tražite novi Wear OS sat, Samsungova linija Galaxy Watch satova trebala bi biti na vrhu vaše liste. Samsungovi novi uređaji sadrže sve ‘zdravstvene’ značajke i specifikacije koje možete zamisliti, što ih čini idealnima za gotovo sve korisnike. Sa serijom Galaxy Watch 6, Samsung je ponovno podigao ljestvicu koju će ostali Android ‘nosivi’ uređaji morati dostići.Pitanje je – što čini Samsung Galaxy Watch 6 posebnim? Koje su njegove najbolje značajke? Više o tome u nastavku teksta.

1) Tanji okviri, veći zaslon

Na prvi pogled, Samsung Galaxy Watch 6 i njegova Classic inačica mogli bi izgledati slično kao prethodni Wear OS satovi korejskog giganta. Ali postoji jedna velika nadogradnja dizajna: tanji okvir.

To je zauzvrat omogućilo tvrtki da poveća veličinu zaslona kako bi pružila bolje iskustvo za korisnike. Samsung tvrdi da Galaxy Watch 6 ima 30% tanji okvir, dok je rotirajući okvir Watch 6 Classica tanji za 15%.

Što se tiče veličine zaslona, Watch 6 verzija od 40mm dolazi s 1,3-inčnim AMOLED panelom, dok 44mm varijanta ima zaslon od 1,5 inča – povećanje je to od 20% u odnosu na seriju Watch 5. Watch 6 Classic dostupan je u konfiguracijama od 43mm i 47mm, sa zaslonima od 1,3 inča i 1,5 inča.

2) Svjetliji zaslon

Kružni zaslon Galaxy Watcha 6 ne samo da je veći, već je i svjetliji. Samsung tvrdi da ima vrhunsku svjetlinu od 2000 nita, što osigurava da možete vidjeti sadržaj zaslona čak i pod izravnim jakim suncem. Plus, funkcija Always On Display na nosivom uređaju dovoljno je pametna da prilagodi svjetlinu ovisno o ambijentalnoj svjetlosti.

3) Duže trajanje baterije

Unatoč većim i svjetlijim zaslonima, serija Galaxy Watch 6 traje duže od svog prethodnika. Sve je to zahvaljujući činjenici da je Samsung u pametni sat ugradio veće baterije.

Dok Galaxy Watch 6 40mm verzija ima bateriju od 300mAh, 44mm model ima ćeliju od 425mAh. U usporedbi, 40mm i 44mm verzije Watch 5 isporučene su s baterijama od 284mAh i 410mAh.

Iako Galaxy Watch 6 Classic ima veće kućište, ima iste ćelije od 300mAh i 425mAh kao i regularni model. Samsung tvrdi da Watch 6 može trajati do 40 sati kada je funkcija Always On Display isključena. A kad ste u žurbi, osam minuta punjenja bit će dovoljno za dodatnih osam sati rada.

4) Bolji hardver

Galaxy Watch 6 liniju pokreće Samsungov Exynos W930 čip. Ovo je verzija s većim taktom od Exynos W920 čipa koji se nalazi unutar serije Watch 4 i 5.

Dok procesor Watch 5 radi na 1,18GHz, čip Exynos Watch 6 radi na 1,4GHz. Uz 2GB RAM-a naspram 1,5GB na prethodnim modelima, Watch 6 bi trebao pružiti bolje performanse.

5) Wear OS 4 i One UI Watch 5

Samsungov Galaxy Watch 6 radi na novom Wear OS 4, što ga čini prvim Android pametnim satom na svijetu koji to radi. Temeljen na Androidu 13, najnovije izdanje Wear OS-a obećava bolji život baterije i glađu izvedbu, zahvaljujući osnovnim optimizacijama napravljenim od strane Googlea.

Osim Wear OS 4, tu je i One UI Watch 5, najnovije Samsungovo korisničko sučelje za svoje pametne satove. Sadrži nekoliko novih zdravstveno orijentiranih značajki i optimizacija, nova lica sata i još mnogo toga kako bi pružio bolje korisničko iskustvo.

6) Obavijesti o nepravilnom ritmu srca

Samsungovi Wear OS pametni satovi nude praćenje krvnog tlaka i EKG. Sa serijom Galaxy Watch 6, tvrtka je uvela obavijesti o nepravilnom ritmu srca (engl. Irregular Heart Rhythm). To omogućuje satu da provjerava vaše ritmove srca za Atrijalnu fibrilaciju (AFib) čak i kada spavate, što ga čini jednim od najboljih pametnih satova za praćenje sna.

Funkcija je dostupna samo na odabranim tržištima gdje je Samsung dobio potrebno odobrenje. Budući da je moguće instaliranje aplikacija na Galaxy Watch, možete pokušati instalirati patchiranu verziju Samsung Healtha da biste dobili obavijesti o nepravilnom ritmu srca na ‘nepodržanom tržištu’.

Bez obzira na sve, obavijesti o nepravilnom ritmu srca su još uvijek korisna značajka koja može potencijalno spasiti život nositelja ovog sata. To je zato što više neće morati ručno raditi EKG skeniranje da bi otkrili znakove AFib-a dok nose Galaxy Watch 6.

Samsungovi najbolji pametni satovi do sada

Galaxy Watch 6 i Watch 6 Classic su najbolji Samsungovi pametni satovi do sada. Dotični satovi nude prave nadogradnje u odnosu na prethodne modele, s novim zdravstvenim značajkama koje čine idealan dodatak za vaš zglob.

Imajte na umu da Samsungovi pametni satovi najbolje rade s Galaxy telefonima, jer možete izgubiti pristup nekim značajkama na uređajima koji nisu Samsung. Ali ako posjedujete noviji Galaxy telefon i trebate pametni sat, ne tražite dalje od serije Galaxy Watch 6. Najavljeni datum izlaska sata je 11.08.2023.pcchip.hr