AirPods Pro 2 vs. Samsung Galaxy Buds2 Pro: Koje slušalice biste trebali kupiti?

airpods-pro-2-vs.-samsung-galaxy-buds2-pro:-koje-slusalice-biste-trebali-kupiti?


Logo
Ponedjeljak, 13 studenoga, 2023
Logo

PočetnaHardverPeriferijaAirPods Pro 2 vs. Samsung Galaxy Buds2 Pro: Koje slušalice biste trebali…

AirPods Pro 2 vs. Samsung Galaxy Buds2 Pro: Koje slušalice biste trebali kupiti?

Boris Plavljanić

By Boris Plavljanić
0
12
AirPods Pro 2 vs. Samsung Galaxy Buds2 Pro

Apple AirPods Pro 2 i Samsung Galaxy Buds2 Pro se nalaze na samom vrhu tržišta najboljih (i najpopularnijih) slušalica. Iako se dizajnom ne bi mogli više razlikovati, iznenađujuće je da imaju sličan skup značajki. Ako se ne možete odlučiti između ovih dvoje slušalice, mi ćemo vam pomoći da se odlučite.

Cijena

U Americi, nema značajne razlike u cijeni između ovih dviju slušalica. Samsungove Galaxy Buds2 Pro koštaju oko 230 dolara (op.a. u Hrvatskoj su oko 225 eura), dok su Appleove slušalice druge generacije AirPods Pro 2 nešto skuplje, s maloprodajnom cijenom od 249 dolara (op.a. u Hrvatskoj su oko 290 eura). Samsungove slušalice često su dostupne na prodaji za puno manje, pa se isplati redovito provjeravati Samsungovu web stranicu kako biste osigurali najbolju vrijednost za svoj novac.

Nažalost, u Hrvatskoj nema službeni Apple Store pa slušalice morate kupiti od Apple partnera i zato je cijena nešto viša. Isto tako, pošto nemamo Apple Store, ne možemo ni ugravirati emojije na kućište AirPods slušalica.

U svakom slučaju, cijene su cca. 225 eura za Samsungove slušalice i cca. 290 eura za Appleove slušalice.

Apple AirPods 2 Pro

Audio performanse

Što se tiče zvučne izvedbe – odnosno audio performansi – obje slušalice nude izvanrednu kvalitetu zvuka. Iako smo primijetili da ljudski glasovi zvuče manje digitalizirano na AirPods Pro 2, razlika nije zaista značajna. Obje slušalice imaju slične prilagodljive funkcije poput dinamičkog praćenja glave i 3D zvuka. 360-audio je marginalno bolji na AirPodsima u usporedbi s Galaxy Budsima.

Budući da druga generacija AirPods Pro sadrži moćan H2 čip, “Adaptive Transparency” mod je vrhunski, te odsijeca bilo kakvu buku iznad 85 decibela dok vam omogućuje da čujete okolinu.

H2 čip također podiže ‘aktivno poništavanje buke’ (Active Noise Cancellation) na drugu razinu. Apple kaže da poništavanje buke na AirPods Pro druge generacije može ukloniti dvostruko više buke u usporedbi s njihovim prethodnikom. Iako Galaxy Buds2 Pro pružaju razumno poništavanje buke i pokazuju značajno poboljšanje u usporedbi s njihovim prethodnikom, ne dostižu razinu poništavanja buke koju postižu Appleovi AirPodsi.

 

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Također, postoji suptilna razlika prilikom telefoniranja s bilo kojim parom slušalica. Buds2 Pro isporučuju autentičniji, puniji zvuk koji dopušta nešto pozadinske buke bez kompromisa u jasnoći glasa pozivatelja. S druge strane, AirPodsi vam nude da jasno čujete pozivatelja, ali pate od primjetnih artefakata i pretjeranog naglaska na srednjim frekvencijama.

Također smo našli značajku Galaxy Buds Voice Detect prilično impresivnom. Ona automatski deaktivira aktivno poništavanje buke i aktivira okolni zvuk kada počnete govoriti. Međutim, Apple je također izbacio sličnu značajku pod nazivom Conversation Awareness s izlaskom iOS-a 17, koji stišava zvuk vaše glazbe čim počnete govoriti.

Uz Appleovu superiornu ANC tehnologiju i Adaptive Transparency mod, nudi i puno bolji prostorni zvuk od Buds2 Pro zbog njihove napredne tehnike praćenja glave. Primijetili smo da mikrofon Apple AirPods Pro 2 zvuči malo prirodnije od Buds2 Pro.

Osim ako niste audiofil, kvaliteta mikrofona obiju slušalica zvuči prilično slično i nećete primijetiti značajne razlike. Sve u svemu, iako obje slušalice nude izuzetnu kvalitetu zvuka, Apple AirPods Pro 2 u ovoj rundi pošteno pobjeđuju! Barem ako nas pitate.

Trajanje baterije

Jedan od najgorih osjećaja je shvatiti da su vaše slušalice pri kraju baterije dok uživate u slušanju glazbe. Samsung kaže da s uključenim aktivnim poništavanjem buke, Galaxy Buds2 Pro mogu isporučiti pet sati neprekidne reprodukcije glazbe, osam sati s isključenim ANC-om i do 18 sati u kutiji za punjenje.

AirPods Pro 2 to malo nadmašuju te se hvale s do šest sati slušanja glazbe s uključenim aktivnim poništavanjem buke i do 30 sati slušanja s uključenim ANC-om koristeći MagSafe kutiju za punjenje. Apple dalje tvrdi da druga generacija AirPodsa može isporučiti do 4.5 sati razgovora kada su potpuno napunjene i do 24 sata razgovora ukupno ako je kutija potpuno napunjena.

Pored punjenja putem Lightning kabela, kutiju za AirPodse može se puniti i bežično koristeći MagSafe Qi punjač, pa čak i punjačem za Apple Watch. Slično tome, svoje Galaxy Buds2 Pro možete puniti pomoću USB-C kabela ili bežično preko QI-kompatibilnog bežičnog punjača ili koristeći uređaj koji podržava PowerShare.

Dizajn i značajke

AirPods Pro 2 i MagSafe kutija za punjenje su otporni na prašinu, znoj i vodu s IP54 ocjenom. S druge strane, iako Galaxy Buds2 Pro imaju IPX7 ocjenu i otporni su na vodu i znoj, oni nisu otporni na prašinu. Međutim, s impresivnom IPX7 ocjenom, Galaxyjevi vodeći Buds su definitivno ispred konkurencije.

Ako vam je potrebna zaštita prvenstveno od prašine i samo povremeno izlaganje prskanju vode, tada bi kupnja Appleovih slušalica mogla biti najbolja opcija. Iako savjetujemo protiv potapanja vaših slušalica u vodu, ako očekujete veće izlaganje vodi, tada bi Galaxy Buds mogli biti bolje prilagođeni vašim potrebama.

Unatoč relativno sličnoj cijeni i impresivnom trajanju baterije, ove dvije slušalice ne bi mogle izgledati više različito jedna od druge u smislu dizajna. Dok su Appleovi AirPodsi dostupni samo u bijeloj boji, Galaxy Buds2 Pro dolaze u tri različite boje: Purple (Ljubičasta), Graphite (Grafitna) i White (Bijela).

Mat završna obrada na Galaxy Buds2 Pro ne samo da nudi elegantan izgled već se također može pohvaliti manjoj sklonosti mrljama i otiscima prstiju u usporedbi s sjajnom završnom obradom AirPodsa. S tri boje za odabir i mat završnom obradom, Galaxy Buds2 Pro su definitivno daleko bolji u pogledu dizajna.

Udobnost

AirPods Pro 2 izgledaju gotovo identično kao originalni AirPods Pro, s jedinom primjetnom razlikom u konektoru za traku na strani kućišta. Ako preferirate diskretniji dizajn, Galaxy Buds su definitivno puno bolji izbor. Nakon korištenja oba para slušalica, došli smo do zaključka da su Galaxy Buds2 Pro ugodniji za korištenje.

Galaxy Buds2 Pro teže 5,5 grama svaki, dok AirPods Pro 2 teže 5,3 grama svaki. Budući da je razlika u težini između dva modela zanemariva, niti jedne se ne čine preteškima u ušima i vjerojatno se nećete osjećati umorno kada ih nosite satima. AirPods Pro 2 dolaze s četiri različita para silikonskih vrhova za uši.

Jednom kada uparite AirPods, vaš će Apple uređaj pomoći da odredite koje vrhove za uši najbolje odgovaraju vašem uhu. Slično tome, Galaxy Buds dolaze s tri seta silikonskih vrhova za uši. Nakon što ih uparite s vašim Samsung uređajem, možete izvesti test “pristajanja vrhova” za uši kako biste osigurali udobno nošenje.

Kako se Samsung Galaxy Buds2 Pro uspoređuju s AirPods Pro 2?

Između Samsung Galaxy Buds2 Pro i Apple AirPods Pro 2, na kraju se sve svodi na osobne preferencije. Iako mnogi misle da bi vašu odluku trebalo temeljiti isključivo na ekosustavu koji koristite, bilo koje slušalice će raditi s bilo kojim uređajem koji podržava Bluetooth povezivost.

Iako korištenje Galaxy Buds2 Pro s Apple uređajima ili obrnuto znači da ćete morati žrtvovati neke funkcije, nećete primijetiti razlike u kvaliteti zvuka ili mikrofona.

 

 • Tags
 • airpods
 • airpods 2 pro
 • AirPods Pro 2
 • AirPods Pro 2 vs. Samsung Galaxy Buds2 Pro
 • Apple
 • baterija
 • cijena
 • funkcionalnosti
 • Galaxy Buds2 Pro
 • samsung
 • Samsung Galaxy Buds2 Pro
 • slušalice
Prethodni članak

Na Windowsima 11 se ubrzo omogućava brisanje predinstaliranih aplikacija!
Boris Plavljanić

Boris Plavljanić

Komentiraj Otkaži komentar

Please enter your comment!

Please enter your name here

Logo
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top