Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 podiže standarde za vrhunska All-in-One stolna računala

0
lenovo-thinkcentre-m90a-pro-gen-4-podize-standarde-za-vrhunska-all-in-one-stolna-racunala
Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 podiže standarde za vrhunska All-in-One stolna računala

Kombinacija vrhunskog zaslona, pouzdanih performansi i pametnih značajki idealna čak i za najzahtjevnije moderno radno mjesto

Dana 3. listopada 2023. – Lenovo™ je predstavio ThinkCentre™ M90a Pro Gen 4, postavljajući novi standard za all-in-one (AIO) poslovna stolna računala. Dizajnirano da odgovori na potrebe modernih radnih mjesta i kreatora sadržaja, ovo moćno računalo sa sustavom Windows 11 impresionira ogromnim QHD zaslonom od 27 inča i opremljeno je pametnim značajkama koje poboljšavaju povezanost, privatnost i upotrebljivost.

Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4
Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4

„Moderne tvrtke trebaju više od samo stolnog računala visokih performansi, trebaju im rješenja koja su pametna i intuitivna, pouzdana i učinkovita, koja im omogućuju da besprijekorno stvore ekosustav s više uređaja”, rekao je Sanjeev Menon, potpredsjednik i generalni direktor, Worldwide Desktop Business u Intelligent Devices Group, Lenovo. „U ovom evoluirajućem hibridnom okruženju, zaposlenici u prosjeku koriste 2,5 uređaja za rad1 i željeli bi imati i stolna i prijenosna računala kako bi bili produktivniji2. Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 odgovor je za tvrtke koje traže sinergiju i žele radni prostor učiniti fleksibilnijim, modernijim i produktivnijim.”Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4

Snaga za postizanje rezultata

ThinkCentre M90a Pro Gen 4 pruža performanse, proširivost i rezultate kada su potrebni. Spreman je prihvatiti svaki izazov – prepun najsuvremenijih komponenti, uključujući Intel® vPro® Enterprise s Intel Core™ i9 procesorima do 13. generacije, NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 GPU za prijenosna računala i do 64 GB DDR5 memorije. Kako bi sustav bio optimiziran, ThinkCentre M90a Pro Gen 4 opremljen je s Energy Performance Optimizer, koji koristi strojno učenje za klasificiranje zadataka i povećanje performansi.

ThinkCentre M90a Pro Gen 4 omogućuje ultra-brzo dijeljenje datoteka uz Thunderbolt 4, kroz koji je moguće dosegnuti brzine do 40 Gb/s i učiniti prijenos videozapisa i ogromnih datoteka laganim3. Za profesionalce koji zahtijevaju još više, AIO stolno računalo može podržati dodatni 8K ili dva 4K monitora, može se opremiti vanjskim GPU-ovima i diskovima za pohranu te može poslužiti i kao monitor kada se poveže s drugim uređajima.

Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4

Precizan i promišljen prikaz

Veće ne znači uvijek bolje, osim kada je riječ o ThinkCentre M90a Pro Gen 4. Uz 27-inčni QHD zaslon koji može prikazati i najsitnije detalje, AIO „blista“ s 350 nita i ima sRGB ocjenu od 99%, tako da dizajn i umjetnička djela točno odražavaju inspiraciju i viziju umjetnika.

Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4

Individualno kalibriran kako bi se osiguralo da ista slika bude identična u svakom ThinkCentre M90a Pro Gen 4, AIO se ne fokusira samo na rad umjetnika, već i na njihovu dobrobit. Vrhunsko AIO stolno računalo ima Eyesafe 2.0 te je Flicker Free certificirano od strane TÜV Rheinland i ima tehnologiju Natural Low Blue Light ugrađenu u hardver za smanjenje naprezanja očiju i umora.

Pojednostavljeno povezivanje s više uređaja

Moderne organizacije zahtijevaju suradnju među odjelima, kreativcima i uređajima, a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 je rješenje za stvaranje vrhunskog hibridnog ekosustava. Uz Thunderbolt 4 priključak, ThinkCentre M90a Pro Gen 4 također nudi opcionalan Thunderbolt 3 priključak4 koji korisnicima omogućuje dijeljenje zaslona u funkciji Thunderbolt monitora kada je povezan putem priloženog USB-C® kabela. Uz ovu značajku korisnici također mogu dijeliti drugi M.2 SSD na prijenosnom ili stolnom računalu uživajući u brzom prijenosu podataka.

Lenovo Think Centre

ThinkCentre M90a Pro Gen 4 sadrži veliku snagu i omogućava besprijekorno povezivanje s drugim prijenosnim ili stolnim računalima, ali također može postati ekstenzija za mobilne uređaje. Lenovo ThinkPhone tvrtke Motorola i Motorola korisnici odabranih pametnih telefona mogu se povezati s AIO putem aplikacije, dobivajući mogućnost kopiranja, lijepljenja i povlačenja i ispuštanja datoteka između telefona i radne površine, kao i mogućnost korištenja streaming aplikacija, odgovaranja na poruke i praćenja obavijesti bez potrebe za korištenjem svojih telefona.

„Sposobnost snalaženja u bilo kojem zadatku, kao i mogućnost postajanja čvorištem za više uređaja, čini ThinkCentre M90a Pro Gen 4 idealnim izborom za hibridne zaposlenike“, dodao je Menon. „Dizajner sada može smišljati ideje na svom telefonu iz kafića, stvarati i dizajnirati na svom prijenosnom računalu kod kuće i staviti detalje sljedeći dan na poslu, a da ništa ne propusti .“

Dizajniran za modernog profesionalca

Privatnost, sigurnost i pouzdanost ključni su za modernog profesionalca, a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 besprijekorno spaja hardver i softver kako bi korisnicima pružio bezbrižnost. Koristeći jedinstvenu kombinaciju umjetne inteligencije, detekcije ljudske prisutnosti sljedeće generacije (HPD) s radarskim senzorom i RGB-IR kamerom, AIO koristi privatnost s prijavom i odjavom ‘bez dodira’ koji automatski zamagljuje zaslon kada je druga osoba iza korisnika.

Osim niza sigurnosnih značajki, ThinkCentre M90a Pro Gen 4 napravljen je s diskretnim TPM 2.0 čipom za sigurniju enkripciju, dolazi s ThinkShieldom za zaštitu podataka i imovine te može blokirati USB uređaje za pohranu sa Smart USB Protectionom. AIO je također testiran na Mil SPEC za izdržljivost i pouzdanost5 i ima UL certifikat za zaštitu od prašine.

Za održavanje performansi i sigurnosti ThinkCentre M90a Pro Gen 4 uređaja, kao i drugih uređaja u floti, Lenovo Device Manager je preferirani alat za upravljanje krajnjim točkama za sve korisnike. Napravljen za besprijekoran rad s Windows 11 i drugim operativnim sustavima, Lenovo Device Manager je fleksibilno, skalabilno rješenje temeljeno na cloudu i ‘bez dodira’ koje korisnicima omogućuje povezivanje i konfiguriranje pravila na svim uređajima. Lenovo Device Manager radi na optimizaciji i poboljšanju funkcionalnosti uređaja, nadgledanju povezanosti uređaja, praćenju promjena hardvera i softvera i više.

Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4

Namjera u pametnom dizajnu

ThinkCentre M90a Pro Gen 4 dolazi s nekoliko dizajna usmjerenih na kupca za pojednostavljenje radnih prostora i poboljšanje korisničkog iskustva, uključujući priključnu stanicu za telefon, ugrađenu bazu za upravljanje kabelom i joystick prikaz na zaslonu za jednostavan odabir izbornika. Za profesionalce koji žele dodatno povećati produktivnost svog sustava, Lenovo nudi izbor dodatne opreme (prodaje se zasebno), uključujući bazu za konferencijske pozive s četverostrukim mikrofonima za snimanje dalekog polja od 360 stupnjeva i četiri Harman® zvučnika za kristalno čist zvuk.

Certificirana za Microsoft Teams, baza za konferencijske pozive povezuje se s računalom pomoću standardnog USB Type-C sučelja, podešena je za ljudski glas i ima poništavanje jeke i AI supresiju buke.

Cijena i dostupnost6

Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 sada je dostupan na odabranim tržištima.

Specifikacije proizvoda

ThinkCentre M90a Pro Gen 4
Processor Intel vPro with up to 13th Gen Intel Core i9 processor
OS Windows 11 (Home & Pro)

Windows 11 Downgrade (Pro)

Graphics Intel UHD Graphics 770/730/710

NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU (optional)

Memory Up to 64GB DDR5
Storage7 2x M.2 SSD 256GB/512GB/1TB (optional)

1x 2.5” HDD 1TB (optional)

1x ODD (optional)

Display Size 27-inch Near Edgeless
Resolution QHD (2560 x 1440)
Refresh Rate 60Hz
Contrast Ratio 1000:1
Brightness 350 cd/m2
Color Gamut sRGB 99%
Certification TÜV Rheinland Eyesafe / TÜV Rheinland Flicker Free
Audio 5Wx 2 with Dolby Atmos®
Camera 5M RGBIR & 5M RGB & 5M RGBIR + Radar (HPD Gen 2) / Dual Mic

AI Noise Suppression (Intel® GNA)

Connectivity Side 1x Thunderbolt 4
1x Thunderbolt 3 (optional)3
2x USB-A 3.2 Gen 2
3-in-1 card reader (optional)
1x combo audio jack
Rear 1x USB-C® 3.2 Gen 2 (RC)
3x USB 3.2 Gen 1 (one supports USB power on)
1x DP 1.4 out
1x LAN
1x HDMI 2.1 TMDS out and HDMI in 1.4 combo
1x Intel Ethernet
Wireless Intel Wi-Fi 6E2 2×2 AX (optional)

Intel Wi-Fi 6 2×2 AX (optional)

Dimensions Non-stand 613.6 x 383.4 x 54.5 mm / 24.16 x 15.09 x 2.15 in
With Ultra-Flex V Stand Starting at 613.6 x 227.11 x 364.54 mm /

24.16 x 8.94 x 14.35 in

With Full-function Stand Starting at 613.6 x 411.04 x 219.81 mm /

24.16 x 16.18 x 8.65 in

Weight Non-stand 7.43 kg / 16.38 lbs.
With Ultra-Flex V Stand Starting at 10.82 kg / 23.56 lbs.
With Full-function Stand Starting at 10.89 kg / 24.01 lbs.

1Statistic obtained from BYOD Statistics 2022 Zippia.com

2Lenovo ThinkCentre 2022 Changing Workplace Survey

3Actual transfer speed varies due to many factors, including device speed.

4Not a Thunderbolt host port. Connection to a laptop or desktop’s Thunderbolt port done through a single full-function Type C cable (included). Sold separately.

5Lenovo uses the US Department of Defense’s MIL-SPEC standards to test devices against hazardous physical and environmental conditions to determine durability. The Lenovo ThinkCentre MP90a Pro Gen 4 was tested against 10 categories and MIL-STD-12 procedures to prove its toughness. Abuse, like that contained in MIL-STD-12 testing, is not covered under Lenovo’s standard warranty.

6Prices may not include tax and do not include shipping or options and are subject to change without notice; additional terms and conditions apply. Reseller prices may vary. On-shelf dates and color options may vary by geography and products may only be available in select markets. All offers subject to availability. Lenovo reserves the right to alter product offerings, features and specifications at any time without notice.

7Actual available capacity is less and varies due to many factors, including formatting, partitioning and operating system, etc., which utilize part of this capacity. The available capacity may change with software updates.pcchip.hr