skip to Main Content
Osnovane holding i partnerska kompanija
Mostarski ZenDev prebacuje težište poslovanja na Sarajevo
Mostarska IT kompanija ZenDev prebacuje težište svog poslovanja u Sarajevo, izvještava Indikator.ba
Nedavno su čak dvije firme osnovane u Sarajevu od kojih je jedna krovna, holding kompanija – ZenDev Holding Sarajevo, a druga partnerska – ZenDev Partners Sarajevo.

Osnivači holding kompanije su Mirković Group AB i Senad Šantić sa po 45,5 posto udjela, a udio od 9 posto ima novosnovano društvo ZenDev Partners.

Osnivači ZenDeva Senad Šantić i Nikola Mirković istaknuli su se prošle godine sa nekoliko poteza kojim su odali priznanje svojim zaposlenim, kao što su odvođenje na odmor u Tursku svih zaposlenika i dijeljenje 50 posto profita. Sada su radnici kao partneri postali i suvlasnici, prenosi portal bilans.ba pozivajući se na Indikator.

Naime, društvo ZenDev Partners, osnovano u decembru prošle godine, ima čak 64 udjeličara, a u njemu 61,6015 posto udjela ima Senad Šantić, dok ostali udjeličari imaju po 0,6 posto.

S obzirom da firma ZenDev Partners ima udio u holding kompaniji, onda su partneri posredno dobili određeno, manjinsko učešće, i u vlasništvu krovnog društva.

Društvo ZenDev Partners osnovano je sa kapitalom od 16.834,00 KM, a njegov direktor je Adnan Oručević.

Osnivanjem holding i partnerske kompanije, IT kompanija koja je razvila posao u Mostaru, očigledno ozbiljno računa na razvoj poslovanja u Sarajevu.

88

Vezani članci

Back To Top
Search