Sky otvara novi centar za inovacije

Izvršni direktor Sky-a Dana Strong kaže da novi Inovacijski centar ove televizije produbljuje svoju posvećenost pokretanju kulturne ekonomije i tehnološkog sektora u Velikoj Britaniji.

Novi objekat koji se nalazi u kampusu Sky’s Osterley otvorila je u četvrtak državna sekretarka za digitalne medije, kulturu, medije i sport,  časni poslanik Michelle Donelan.

Ovdje zapošljavamo desetine hiljada ljudi i naš novi centar za inovacije pokazuje da naša posvećenost britanskoj tehnologiji i talentima nikada nije bila jača,” rekao je Strong.

Skajov kampus je dom za preko 8.000 zaposlenih, uključujući i svoje namenske studije za Sky News i Sky Sports.

Inovacijski centar ima 600 tehnoloških inženjera i programera softvera i aplikacija koji stvaraju sljedeću generaciju Sky-ove tehnologije i platformi, a ujedno je i prva Skyjeva zgrada s potpuno neto nultom emisijom ugljika s preko 473 m2 solarnih fotonaponskih panela.

Državni sekretar je takođe učestvovao u sesiji Sky Up Academy Studios sa grupom školske dece koja su koristila Sky-ovu digitalnu tehnologiju da kreiraju sopstveni TV sadržaj, izgrade svoje veštine pripovedanja i uče o ulogama u kreativnoj industriji.

www.broadbandtvnews.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top