skip to Main Content
Sky otvara novi centar za inovacije

Izvršni direktor Sky-a Dana Strong kaže da novi Inovacijski centar ove televizije produbljuje svoju posvećenost pokretanju kulturne ekonomije i tehnološkog sektora u Velikoj Britaniji.

Novi objekat koji se nalazi u kampusu Sky’s Osterley otvorila je u četvrtak državna sekretarka za digitalne medije, kulturu, medije i sport,  časni poslanik Michelle Donelan.

Ovdje zapošljavamo desetine hiljada ljudi i naš novi centar za inovacije pokazuje da naša posvećenost britanskoj tehnologiji i talentima nikada nije bila jača,” rekao je Strong.

Skajov kampus je dom za preko 8.000 zaposlenih, uključujući i svoje namenske studije za Sky News i Sky Sports.

Inovacijski centar ima 600 tehnoloških inženjera i programera softvera i aplikacija koji stvaraju sljedeću generaciju Sky-ove tehnologije i platformi, a ujedno je i prva Skyjeva zgrada s potpuno neto nultom emisijom ugljika s preko 473 m2 solarnih fotonaponskih panela.

Državni sekretar je takođe učestvovao u sesiji Sky Up Academy Studios sa grupom školske dece koja su koristila Sky-ovu digitalnu tehnologiju da kreiraju sopstveni TV sadržaj, izgrade svoje veštine pripovedanja i uče o ulogama u kreativnoj industriji.

www.broadbandtvnews.com

91

Vezani članci

Back To Top
Search