AVS proširuje brazilske emiterske usluge sa Eutelsat 65 West A

0
avs-prosiruje-brazilske-emiterske-usluge-sa-eutelsat-65-west-a
AVS proširuje brazilske emiterske usluge sa Eutelsat 65 West A

Izbegavajući smetnje nastale aktivacijom 5G mreže u opsegu od 3,5 GHz u zemlji, brazilski pružalac usluga javnog i privatnog sektora i integrator AVS potpisao je više ugovora sa Eutelsat Communications za kapacitet na svom satelitu 65 West A.

Planirani C-opseg Eutelsat 65 West A je jednofrekventni opseg sa frekvencijskim opsegom između 4.5GHz i 4.8GHz, koji radi na 800MHz iznad 5G operativnih frekvencija u Brazilu. AVS će na satelitu Eutelsat 65 West A rasporediti javne kanale kao što su TV Alepr, TV Alesc, TV Alepe i TV ALBA.Eutelsat kaže da ugovor omogućava isplativo geografsko širenje emitera, jer filteri ne moraju biti instalirani da bi se izbegle smetnje u 5G.

“Oduševljeni smo što možemo podržati ovo partnerstvo sa AVS-om kroz Eutelsat 65 West,” rekao je José Ignacio González-Núñez, viši regionalni potpredsjednik Eutelsat-a, prodaje medija u Americi. “Naše rešenje “Planned C Band” nudi transparentan i isplativ predlog za emitere koji su primorani da migriraju svoje signale sa donjeg kraja C-Band spektra, istovremeno nudeći im neuporedivo pokrivanje brazilske teritorije. Nastavićemo sa ovom podrškom u cilju povećanja poslovanja AVS-a.”

Inženjerski menadžer AVS-a Žoao Paulo Ertal je dodao: “Danas postoji veliko interesovanje za širenje publike javnih televizora, sa ciljem da se sadržaj proizveden dovede do celokupnog stanovništva i za to moramo da garantujemo veoma visok kvalitet usluge za naše kupce. Drago mi je što je Eutelsat jedan od naših glavnih partnera u postizanju ovog cilja.”