EchoStar, DISH Network objedinjuje preduzeća

U potezu koji ne samo da je dugo očekivan, već i jasno pokazuje pravac putovanja trenutne satelitske industrije, DISH Network i EchoStar objavili su da su sklopili konačan sporazum o rekombinovanju kako bi stvorili globalnu kompaniju za povezivanje.

EchoStar je postao spin-off DISH mreže 2008. godine kako bi se fokusirao na usluge satelitskih podataka, a spajanje kombinuje satelitsku tehnologiju DISH mreže, striming usluge i nacionalnu 5G mrežu sa vodećim satelitskim komunikacionim rešenjima kompanije EchoStar. Ovo ne samo da će pružiti DISH entitetu ne samo vrhunske mogućnosti bežične, satelitske i video distribucije, već i put za bolje iskorištavanje rastućeg 5G komunikacijskog sektora u SAD-u, odražavajući akcije rivala kao što je SES.DISH-ova 5G bežična mreža sada pokriva više od 70% SAD-a sa punom komercijalizacijom u toku i uspješnim lansiranjem EchoStar-ovog satelita JUPITER 3 sa raspoloživim kapacitetom za konvergentne zemaljske i nezemaljske usluge. Kombinovana kompanija kaže da će biti dobro pozicionirana da pruži širok skup mogućnosti komunikacije i distribucije sadržaja, ubrzavajući isporuku satelitskih i bežičnih rešenja za povezivanje koja žele kupci.

Sedište kompanije biće u Englewoodu, Kolorado. Na tržište će se naći širom sveta pod nizom dokazanih potrošačkih i poslovnih brendova, uključujući DISH Wireless, Boost Wireless, Sling TV i DISH TV, kao i EchoStar, Hughes i JUPITER satelitske usluge, HughesON upravljane usluge i HughesNet satelitski internet.

“Ovo je strateški i finansijski ubedljiva kombinacija koja se odnosi na rast i izgradnju dugoročnog održivog poslovanja,” rekao je Čarls Ergen, koji će postati predsednik odbora i DISH mreže i EchoStar-a.

Očekuje se da će DISH-ova značajna prethodna ulaganja u spektar i njegovo bežično izgradnju, u kombinaciji sa nedavnim lansiranjem EchoStar-a JUPITER 3, značajno smanjiti kratkoročne zahteve CAPEX-a. Očekuje se da će transakcija generisati značajne sinergije troškova i prihoda, a očekuje se da će snažan portfolio imovine kombinovane kompanije uparen sa poboljšanom sposobnošću za generisanje slobodnog novčanog toka i ojačanom strukturom kapitala podstaći dugoročno stvaranje vrednosti za naše akcionare i druge zainteresovane strane.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles