FCC osniva Svemirski biro

fcc-osniva-svemirski-biro

Formalizacija novembra 2022. godine ObaveštenjeFederalna komisija za komunikacije izdala je naredbu kojom se usvaja plan predsjednice Jessice Rosenworcel za modernizaciju FCC-a osnivanjem svemirskog biroa i Ureda za međunarodne poslove.

Planirana reorganizacija osmišljena je bolje da podrži potrebe rastuće satelitske industrije, promoviše dugoročne tehničke kapacitete u FCC-u i pomogne agenciji da se kreće kroz globalnu komunikacionu politiku 21. veka. U okviru ovog plana, agencija će eliminisati sadašnji Međunarodni biro i uključiti taj tim u novi biro i kancelariju.

“Satelitska industrija raste rekordnim tempom, ali ovdje na terenu naši regulatorni okviri za licenciranje nisu se održali,” priznala je predsjednica Rosenworcel. “Radimo na tome da to promenimo. Danas nastavljamo sa našim planom da se pripremimo za ono što sledi. Novi Svemirski biro u FCC-u će osigurati da se resursi agencije na odgovarajući način usklade kako bi ispunili svoje zakonske obaveze, poboljšali koordinaciju širom savezne vlade i podržali satelitsku industriju 21. vijeka. Takođe se zahvaljujem kolegama na podršci.”

Akcija je najnovija inicijativa u FCC-ovoj agendi svemirskih inovacija. Kao deo ove agende, FCC je preduzeo mere da ubrza procese regulatornog pregleda, poveća veličinu satelitske divizije FCC-a za 38 odsto, stvori nove mogućnosti za konkurenciju u isporuci satelitskih širokopojasnih usluga i modernizuje politiku spektra kako bi bolje zadovoljio potrebe sledeće generacije svemirskog doba. Kako agencija promoviše svemirske inovacije, takođe je preduzela mere za unapređenje svemirske bezbednosti i odgovornosti, uključujući usvajanje novih pravila za deorbitiranje satelita za rešavanje rizika od orbitalnih ostataka.

FCC će zatražiti odobrenje Kongresa i drugih odobrenja za planiranu reorganizaciju i dati zvanično obaveštenje u Federalnom registru.

Kategorije: Članke, Širokopojasna veza, Prenos, Posao, DTH/Satelit, Politika, Regulacija, Satelit

Oznake: , , ,

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top