skip to Main Content
High View lansira 4 Deluxe Music kanala na Astri
High-view-lansira-4-deluxe-music-kanala-na-astri

Njemačka medijska kompanija High View lansirat će četiri nova besplatna TV muzička kanala pod svojim brendom Deluxe Music na Astri (19,2° istočno) 1. februara 2023. godine.

Za DTH satelitsku distribuciju, High View i satelitski operater SES proširili su svoje dugoročno partnerstvo. Prema novom višegodišnjem sporazumu, High View iznajmljuje dodatne satelitske kapacitete na Astri.

Deluxe Dance by Kontor, Deluxe Flashback, Deluxe Rock i Deluxe Rap mogu se dobiti nešifrovani na frekvenciji 12.699 GHz V (SR 23.500, FEC 3/4). Kanali su već dostupni, emitiraju se u SD rezoluciji.

“Lansiranje četiri nova besplatna muzička kanala predstavlja važnu prekretnicu u širenju muzičke ponude High View-a kako bi se pozabavili različitim muzičkim ukusima naše nemačke publike. Sa širokim dometom satelita koji mogu da ponude, SES i njihovi sateliti Astra su suštinski i pouzdani partner za izgradnju našeg brenda Deluxe Music i osiguravanje da nastavimo da isporučujemo nove sadržaje našim vernim gledaocima i slušaocima,” rekla je Ulrike Unseld, odgovorna za prodaju i muzički portfolio u High View-u.

Christoph Mühleib, generalni direktor kompanije SES Germany, dodao je: “Oduševljeni smo što možemo proširiti naše partnerstvo sa High View-om sa još jednim višegodišnjim ugovorom za prenos njihovog novog besplatnog paketa kanala na našim satelitima. Deluxe Music je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih muzičkih brendova u Nemačkoj. Sa svoja četiri nova kanala, High View može iskoristiti domet od 17 miliona TV domaćinstava naših satelita Astra na 19,2° istočno kako bi se osiguralo da u njihovom raznovrsnom i zabavnom muzičkom sadržaju uživa najšira moguća publika.

Deluxe Dance by Kontor prikazuje aktuelne dance hitove, klupske klasike, party hitove i dance pop kao i ekskluzivne DJ setove. Deluxe Flashback se osvrće na protekle četiri decenije sa fokusom na 90-e i 00-te. Deluxe Rap se fokusira na međunarodni hip-hop, nemački rep, oldschool, klasike, R&B i soul. Deluxe Rock cilja ljubitelje rocka svih uzrasta klasičnim i alternativnim rockom, njemačkim rockom, aktualnim rock pjesmama i novim trendovima.

Bavarska medijska uprava BLM izdala je dozvole za emitovanje novih kanala i daljih tematskih servisa u decembru 2022. godine. High View sada ima ukupno 10 muzičkih kanala. Pored Deluxe Music i četiri nova sestrinska kanala, to su Schlager Deluxe, Jukebox, Gute Laune TV, Deluxe Lounge i just.classical.

Otprilike Jörn Krieger

Jörn izvještava o najnovijim dešavanjima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Od 1992. godine radi kao slobodni novinar, specijalizovan za digitalne medije, tehnologiju emitovanja, konvergenciju i nova tržišta. Takođe se bavi univerzitetskim predavanjima, piše članke u specijalizovanim publikacijama i producira radio izveštaje. Jörn je također moderator panel diskusija na industrijskim događajima kao što su ANGA COM, Medientage München i IFA Berlin.

95

Vezani članci

Back To Top
Search