Skip to content

OneWeb, IP Access International distribution deal

oneweb,-ip-access-international-distribution-deal

Kompanija za satelitsku komunikaciju Low Earth Orbit (LEO) OneWeb i IP Access International, provajder zemaljske i svemirske mobilne povezanosti, potpisali su Sporazum o distributivnom partnerstvu za isporuku širokopojasne veze velike brzine, sa malim kašnjenjem širom SAD-a.

U okviru ovog partnerstva, IP Access International će neprimetno kombinovati OneWeb-ove satelitske usluge sa svim glavnim zemaljskim mobilnim provajderima u SAD-u, pružajući otpornu mobilnu komunikaciju kroz jedan plan usluga i centar za podršku. Ovo partnerstvo čini OneWeb-ovu LEO konstelaciju prvom koja je integrisana u SuperGIG uslugu IP Access International-a, rešenje za povezivanje dizajnirano posebno za javnu bezbednost i kritične mobilne operacije preduzeća koje neprimetno agregiraju zemaljske i svemirske mreže.

OneWeb-ova LEO tehnologija će dopuniti, unaprediti i proširiti postojeće IP Access međunarodne usluge i omogućiti snažnu povezanost u ruralnim područjima izvan područja mobilne pokrivenosti, kao i u urbanim lokacijama pogođenim događajima kao što su prirodne katastrofe i drugi uslovi koji utiču na povezivanje.

“Komunikacije zasnovane na svemiru decenijama su bile kamen temeljac otporne komunikacije, ali sada sa OneWeb LEO konstelacijom, naše SuperGIG rešenje će biti još brže sa nižim kašnjenjem. Ovo će promeniti igru za naše klijente,” izjavio je Brajan Hil, izvršni direktor IP Access-a.

“Dodavanje OneWeb-ove povezanosti visokih performansi, sa niskim kašnjenjem u IP Access International portfolio pruža korisnicima novo i još robusnije rešenje kako bi se osiguralo da ispunjavaju svoju misiju, bez obzira na lokalne usluge povezivanja koje su trenutno na snazi,” rekao je Stephen Beynon, glavni komercijalni direktor OneWeb-a. “Zahvaljujemo se kompaniji IP Access International i radujemo se nastavku pomoći u pružanju pouzdanih i sigurnih rešenja za kritične operacije misije.”

OneWeb opisuje partnerstvo kao značajan korak u svojoj tekućoj misiji da premosti digitalnu podelu. Kao veleprodajni provajder povezivanja, OneWeb sarađuje sa provajderima internet usluga, telkoima i liderima zajednica koji žele da pruže širokopojasne usluge u nepovezana, neopslužena i nedovoljno opslužena područja.

Ovaj sporazum dolazi nakon završetka OneWeb-ove globalne konstelacije ranije 2023. godine, jer se poslovanje približava punoj globalnoj povezanosti.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept