Orby Elevate se odlučio za Eutelsat

0
orby-elevate-se-odlucio-za-eutelsat

Orby Elevate je odabrao Eutelsat 117 West A za distribuciju svojih prvih glavnih glavnih DTH TV servisa na engleskom jeziku u SAD-u.

Orby Elevate nudi kombinaciju sekularnih i vjerskih video usluga korisnicima sa sjedištem u SAD-u. Smješten na 116,8 stepeni zapadno, Eutelsat 117 West A odlikuje se najsavremenijom tehnologijom koja pruža hemi pokrivenost u C i Ku bendovima, kao i regionalnu pokrivenost velike snage u Ku-bandu iznad Sjeverne i Južne Amerike. Ovo će omogućiti Orby Elevate da iskoristi Eutelsat-ov 117 West A propusnost preko SAD-a za lansiranje svog prvog velikog mainstream engleskog jezika DTH buket na veoma značajnom tržištu u pogledu veličine publike i apetita potrošača.Komentirajući razvoj, Ricardo Dias, Orby Elevate privremeni izvršni direktor, rekao je: “To je sjajna prilika da se iskoristi već postojeća infrastruktura razvijena originalnom iteracijom Orbyja i velika pokrivenost moćnog satelita Eutelsat 117 West A u platformu koja omogućava porodičnom sadržaju da dođe do domova širom zemlje i po razumnoj cijeni”.

G. Jim Carroccia, direktor prodaje Eutelsat za medije u Sjevernoj Americi, dodao je: “Oduševljeni smo što je Orby Elevate odabrao Eutelsat 117 West A za svoj prvi veliki mainstream DTH buket na engleskom jeziku koji će biti lansiran na američkom tržištu. Ovaj revolucionarni sporazum pokazuje važnu ulogu koju satelit nastavlja da igra u TV distribuciji. Radujemo se što ćemo podržati Orby Elevate dok njihov inovativni posao i ponude nastavljaju rasti”.