Skip to content

Prestaje sa radom filmska platforma Flimmit

prestaje-sa-radom-filmska-platforma-flimmit

Prestaje sa radom filmska platforma Flimmit

Austrijska platforma Flimmit koja nudi usluge gledanja filmova i serija najavila je da će definitivno prestati sa radom krajem novembra. Pretplatnici su  obavešteni o zatvaranju platforme koju drži javni servis ORF. Ipak neki sadržaji će ostati kao arhiva u ORF-TVthek .Krajem jula  znalo se da prestaje sa radom i ORF portal sa klasičnom muzikom. Zadnja pretplata je iznosila 15 € mesečno.

Platforme  je nastojala približiti klasičnu muziku u digitalno doba i prikazati je dostupnom velikom delu gledalaca.Na repertoaru su bile opere, koncerti i baleti.Izmena zakona je nametnula da ORF  ne može pružati  plaćene usluge, što je uveliko dalo doprinos gašenju Flimmit-a. Flimmit je osnovan 2007. godine, u ponudi je imao filmove i serije preko usluge live streaminga.

Platforma nije mogla da bude isplativa pa je regulator KommAustria  dozvolio ORF 2019. godine da delimično finansira svoju podružnicu iz naknada za licence.Zadnja mesečna pretplata koštala je 3,99 €. Usluga je bila dostupna preko Smart TV, laptopa, PC-a, Mac-a, iPad-a ili iPhone-a, preko aplikacije bazirane na HbbTV-u sa satelita Astra 1KR (19,2°E) fr. 11,273/H, SR: 22000, FEC: 2/3; DVB-S2/8PSK.

<-count href="https://www.sat-multimedia.com/prestaje-sa-radom-filmska-platforma-flimmit/">

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept