Prihodi od Gilata Q2 porasli za 22% YoY

prihodi-od-gilata-q2-porasli-za-22%-yoy

Gilat Satellite Networks, specijalista za tehnologiju satelitskog umrežavanja, rešenja i usluge, objavio je svoje rezultate za drugi kvartal, završen 30. juna. Finansijski detalji uključuju:

  • Prihodi od 67,6 miliona dolara (61,5 miliona evra), što je za 22 odsto više u poređenju sa 55,5 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine;
  • GAAP operativni prihod 5,4 miliona dolara, u poređenju sa 1,5 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine;
  • Ne-GAAP operativni dohodak 6,1 milion dolara, u poređenju sa 2,4 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine;
  • GAAP neto prihod od 4,3 miliona dolara, ili zarade od 0,08 dolara po razrijeđenoj dionici, u poređenju sa 0,5 miliona dolara, ili zaradom od 0,01 USD po razrijeđenoj dionici u drugom kvartalu 2022. godine;
  • Ne-GAAP neto dohodak od 4,9 miliona dolara, ili zarade od 0,09 dolara po razrijeđenoj dionici, u poređenju sa 1,4 miliona dolara, ili zaradom od 0,03 dolara po razrijeđenoj dionici u drugom kvartalu 2022. godine;
  • Prilagođena EBITDA od 9,2 miliona dolara, što je za 74 odsto više u poređenju sa 5,3 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine;

Perspektivna očekivanja

Kompanija je podigla smernice za prihode za 2023. godinu na između 265 i 285 miliona dolara, što predstavlja rast prihoda od 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kao i povećala smernice za operativni prihod GAAP-a na između 18 i 22 miliona dolara, što predstavlja rast od 101 odsto sredinom godine i prilagođene smernice EBITDA na između 33 i 37 miliona dolara. predstavlja rast od 39% u odnosu na prethodnu godinu.

Adi Sfadia, izvršni direktor Gilat-a, izjavio je: “Veoma smo zadovoljni našim snažnim rezultatima u drugom kvartalu, sa solidnim rastom prihoda, koji je porastao za 22 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i jačim rastom prilagođene EBITDE, što je rast od 74 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što pokazuje operativnu polugu u našem poslovnom modelu. Rast prihoda bio je širok u većini naših poslovnih oblasti, što svedoči o snažnom tržišnom interesovanju za Gilatova rešenja, kao i rastućem interesovanju za satelitske komunikacije u celini.

Doživljavamo značajnu ekspanziju u našem poslovanju povezivanja tokom leta (IFC) sa rastućom potražnjom za elektronskim antenama (ESA) i pojačalima za napajanje čvrstog stanja (SSPA) od postojećih i novih kupaca.

Potpisali smo značajan sporazum i primili prve narudžbe od Satcom Directa, za razvoj i isporuku novih ultra niskoprofilnih elektronski upravljanih antena (ESA) za rad preko OneWebovog LEO sazviježđa. Ovaj ESA projekat je važna prekretnica i važan pokretač budućeg rasta jer povećavamo svoje prisustvo ulaskom u nove tržišne segmente kao što je IFC za poslovne avione, kao i povezanost za državnu i vojnu avijaciju.

Napredujemo u dobijanju potrebnih regulatornih odobrenja za našu akviziciju DataPath Inc., koja je najavljena tokom prvog kvartala. Uslovljeni zadovoljavajućim zaključkom ovog procesa, predviđamo da će se zatvaranje transakcije dogoditi u četvrtom kvartalu 2023. godine.

Ne samo da smo prijavili snažne rezultate u kvartalu, već smo imali i snažne rezervacije i potpisali neke strateške ugovore u ovom kvartalu, što nas je sve dovelo do povećanja naših smernica za 2023. godinu i čini me sigurnim u našu sposobnost da materijalizujemo naš dugoročni potencijal rasta.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top