Prihodi od Gilata Q2 porasli za 22% YoY

0
prihodi-od-gilata-q2-porasli-za-22%-yoy
Prihodi od Gilata Q2 porasli za 22% YoY

Gilat Satellite Networks, specijalista za tehnologiju satelitskog umrežavanja, rešenja i usluge, objavio je svoje rezultate za drugi kvartal, završen 30. juna. Finansijski detalji uključuju:

  • Prihodi od 67,6 miliona dolara (61,5 miliona evra), što je za 22 odsto više u poređenju sa 55,5 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine;
  • GAAP operativni prihod 5,4 miliona dolara, u poređenju sa 1,5 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine;
  • Ne-GAAP operativni dohodak 6,1 milion dolara, u poređenju sa 2,4 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine;
  • GAAP neto prihod od 4,3 miliona dolara, ili zarade od 0,08 dolara po razrijeđenoj dionici, u poređenju sa 0,5 miliona dolara, ili zaradom od 0,01 USD po razrijeđenoj dionici u drugom kvartalu 2022. godine;
  • Ne-GAAP neto dohodak od 4,9 miliona dolara, ili zarade od 0,09 dolara po razrijeđenoj dionici, u poređenju sa 1,4 miliona dolara, ili zaradom od 0,03 dolara po razrijeđenoj dionici u drugom kvartalu 2022. godine;
  • Prilagođena EBITDA od 9,2 miliona dolara, što je za 74 odsto više u poređenju sa 5,3 miliona dolara u drugom kvartalu 2022. godine;

Perspektivna očekivanjaKompanija je podigla smernice za prihode za 2023. godinu na između 265 i 285 miliona dolara, što predstavlja rast prihoda od 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kao i povećala smernice za operativni prihod GAAP-a na između 18 i 22 miliona dolara, što predstavlja rast od 101 odsto sredinom godine i prilagođene smernice EBITDA na između 33 i 37 miliona dolara. predstavlja rast od 39% u odnosu na prethodnu godinu.

Adi Sfadia, izvršni direktor Gilat-a, izjavio je: “Veoma smo zadovoljni našim snažnim rezultatima u drugom kvartalu, sa solidnim rastom prihoda, koji je porastao za 22 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i jačim rastom prilagođene EBITDE, što je rast od 74 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što pokazuje operativnu polugu u našem poslovnom modelu. Rast prihoda bio je širok u većini naših poslovnih oblasti, što svedoči o snažnom tržišnom interesovanju za Gilatova rešenja, kao i rastućem interesovanju za satelitske komunikacije u celini.

Doživljavamo značajnu ekspanziju u našem poslovanju povezivanja tokom leta (IFC) sa rastućom potražnjom za elektronskim antenama (ESA) i pojačalima za napajanje čvrstog stanja (SSPA) od postojećih i novih kupaca.

Potpisali smo značajan sporazum i primili prve narudžbe od Satcom Directa, za razvoj i isporuku novih ultra niskoprofilnih elektronski upravljanih antena (ESA) za rad preko OneWebovog LEO sazviježđa. Ovaj ESA projekat je važna prekretnica i važan pokretač budućeg rasta jer povećavamo svoje prisustvo ulaskom u nove tržišne segmente kao što je IFC za poslovne avione, kao i povezanost za državnu i vojnu avijaciju.

Napredujemo u dobijanju potrebnih regulatornih odobrenja za našu akviziciju DataPath Inc., koja je najavljena tokom prvog kvartala. Uslovljeni zadovoljavajućim zaključkom ovog procesa, predviđamo da će se zatvaranje transakcije dogoditi u četvrtom kvartalu 2023. godine.

Ne samo da smo prijavili snažne rezultate u kvartalu, već smo imali i snažne rezervacije i potpisali neke strateške ugovore u ovom kvartalu, što nas je sve dovelo do povećanja naših smernica za 2023. godinu i čini me sigurnim u našu sposobnost da materijalizujemo naš dugoročni potencijal rasta.”

Advertisement