skip to Main Content
Streaming umjesto ORF Sport+ kanala

Prema izvještajima medija, Austrijska radiodifuzna korporacija ( ORF ) razmatra transformaciju sportskog kanala ORF Sport+ . U budućnosti se ovo više ne bi distribuiralo na linearnoj osnovi, već bi se sportski program nudio putem striminga na internetu. Istovremeno, glavni kanal austrijske javne televizije ORF 1 treba da bude ojačan sa više direktnih sportskih prenosa.

ORF u Austriji želi da uštedi 300 miliona evra
Prema planovima svog direktora Rolanda Vajsmana u Austriji, javni servis ORF želi da uštedi oko 300 miliona evra do 2026. 20. februara ove godine. šef ORF-a predstavio je novi koncept upravnom odboru. Vladajuća stranka ÖVP je nedavno nekoliko puta pozivala na takvo rješenje, ali neka od njih su prilično kontroverzna i mogu završiti s velikim gubicima, i na kulturnom nivou. Između ostalog, to prijeti i kraj Simfonijskog orkestra radija ORF (RSO).

Sportski kanal ORF Sport+ bi se integrisao u ORF 1 programski i striming servis austrijske TV. Zaključeno je da GIS, podružnica ORF-a, treba značajno smanjiti svoj budžet. 

Austrijska ministrica medija Susanne Raab (ÖVP) insistira na smanjenju korisničkih naknada.
Za buduće finansiranje ORF-a priprema se naplata od strane austrijskih domaćinstava nezavisno od uređaja, kako je dogovoreno u Njemačkoj. ORF trenutno prima oko 67 posto. naknade za emitovanje – ukupno skoro milijardu eura godišnje – ostatak ide federalnim i državnim vladama. ORF stanica zapošljava oko 3.000 ljudi.

98

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search