Telemach proširuje mrežu od 10 Giga

0

Hrvatski operater Telemach uveo je 10 Giga usluga u pet najvećih gradova u zemlji, a sada ih uvodi i na manjim lokacijama.

Kako navode iz te kompanije, već su među njima Vinkovci, Čakovec, Zaprešić i Karlovac, a uskoro i Sisak. Osim toga, za kasnije ove godine planirana je izgradnja optičke mreže u Vukovaru.Telemach dodaje da do kraja 2027. planira pokriti trećinu Hrvatske, odnosno 500.000 domaćinstava, svojom mrežom od 10 Giga.

Osvrćući se na uvođenje, Danijela Bistricki Morović, članica uprave i glavna tehnička direktorica Telemacha Hrvatska, rekla je: „Optika je osnova za brzo i pouzdano digitalno povezivanje i ima snažan utjecaj na kvalitetu pružanja usluga u različitim gospodarskim sektorima. sektorima, a sve intenzivnija upotreba tehnologije u svakodnevnom životu zahtijeva infrastrukturu koja će poboljšati način na koji živimo i radimo. Upravo to donosi 10 Giga mreža, koja osigurava vrhunske performanse, a iskustvo striminga, online igrica, rada u oblaku i brojnih drugih usluga dovodi na novi, napredni nivo. S namjerom da istinski stavimo tehnologiju u službu korisnika i učinimo gigabitni internet što dostupnijim širem krugu korisnika, u Telemachu pružamo jednostavnu i transparentnu ponudu koja pruža vrhunsku uslugu po povoljnim uslovima”.