Skip to content

Uveden Viber Plus premium servis za korisnike u Bosni i Hercegovini i Srbiji

viberplus

Rakuten Viber, globalni lider u privatnoj i sigurnoj razmjeni poruka i glasovnoj komunikaciji od uveo je Viber Plus za korisnike aplikacije u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Viber Plus je mjesečni pretplatni servis koji će korisnicima ponuditi više premium funkcionalnosti.

Sve ostale standardne, i do sada svakodnevno dostupne usluge i funkcionalnosti Viber aplikacije, i dalje će biti besplatne za sve korisnike širom svijeta.

Viber trenutno pruža široki asortiman funkcionalnosti koje obezbjeđuju privatnost i zaštitu kroz više razvijenih vidova kontrole po ličnom izboru. Pretplatnički servis Viber Plus će korištenje Vibera učiniti još prijatnijim time što će korisnicima pružiti mogućnost da se reklame unutar aplikacije ne prikazuju.

Za samo $1.99 (jedan američki dolar i devedeset devet centi) mjesečno, pretplatnici Viber Plus usluge neće viđati reklame u svojim prepiskama, a moći će uživati u ekskluzivnim uslugama poput mogućnosti čitanja glasovnih poruka, nevidljivog režima, velikog izbora svojih reprezentativnih ikonica, personalizovane tehničke podrške 1-na-1 i neograničenog preuzimanja stickera, uz brojne dodatne funkcionalnosti koje će naknadno biti dostupne.

U cilju obezbjeđivanja dodatne privatnosti i lakoće komuniciranja na Viberu, “nevidljivi režim” će pružiti dodatni nivo diskrecije koji će korisnicima dati mogućnost da čitaju poruke a da pritom pošiljalac nema evidenciju da je ona pročitana ili da li je primalac trenutno na mreži – dok bi korisniku status ostalih kontakata bio vidljiv.

Mogućnost iščitavanja glasovnih poruka korisnicima Viber Plusa olakšat će komunikaciju, ukoliko nisu u mogućnosti da u bučnom ambijentu preslušaju poruku koja im je stigla ili ne žele to da čine kako je niko drugi ne bi čuo – Viber će to učiniti za njih i kreirati transkript glasovnih poruka.

Viber Plus funkcionalnosti koje su trenutno dostupne su:

 • Viber bez reklama: Koristite aplikaciju bez prikazivanja reklamnih banera;

 • Isčitavanje glasovnih poruka: Transkripcija primljenih glasovnih poruka, koja je već dostupna većini Viber Plus korisnika, a onima kojima trenutno nije – bit će implementirana tokom narednih dana;

 • Nevidljivi režim: Pregledajte diskretno primljene poruke i pratite ko je na mreži, a da drugi korisnici to ne znaju;

 • Neograničeni stickeri: Preuzmite sve stickere besplatno, uključujući i one koje biste inače plaćali;

 • Jedinstvene ikonice aplikacije: Promjenite izgled vaše Viber ikonice na mobilnim ili desktop uređajima u jedinstveni vizual poput jednoroga, tema koje sadrže prikaz noći, svjetlosnog bljeska i ostalog;

  • Tehnička podrška uživo: Aktivirajte prepisku sa Viberovim agentima tehničke podrške uživo kroz samo jedan klik u bilo koje doba dana;

  • Lični verifikacioni bedž: Reprezentativni simbol kojim se potvrđuje status pretplatnika Viber Plus servisa.

  Kako biste isprobali ovaj novi servis, korisnici koji budu imali pristup će to moći uraditi klikom na “Još” u donjem desnom uglu ekrana aplikacije. Sve funkcionalnosti koje su bile dostupne prije uvođenja ovog pretplatničkog paketa, kao što su slanje tekstualnih poruka i pozivanje, bit će i dalje potpuno besplatne za korištenje.

  “Redovno istražujemo koje bi nove funkcionalnosti učinili iskustvo korištenja aplikacije još jednostavnijim i zabavnijim”, naglasio je Ofir Eyal, CEO kompanije Rakuten Viber. “U tom smislu, Viber Plus će svojim korisnicima omogućiti vrhunsko iskustvo i pružiti im uvid u seriju novih i uzbudljivih funkcionalnosti koje ćemo nadalje predstavljati. Ovo je samo početak za sve što će Viber Plus nuditi u budućnosti!”

  Premium servis Viber Plus trenutno je, osim Bosne i Hercegovine i Srbije, dostupan u Češkoj Republici, Crnoj Gori, Švicarskoj, Kuvajtu, Australiji, Švedskoj, Austriji, Indiji, Italiji, Filipinima, Mijanmaru, Vijetnamu, SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji i Francuskoj – dok će se uvođenje u više zemalja vršiti na periodičnoj osnovi.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept