BH Telecom za poslovne partnere upriličio prigodnu zabavu i premijernu projekciju prve dvije epizode serije “Princ iz Eleja”

Glavni sponzor i partner 29. Sarajevo Film Festivala BH Telecom večeras je za poslovne partnere, filmske i kulturne radnike u sarajevskom klubu “Špica” upriličio prigodnu zabavu.

Druženje se nastavilo u kinu “Cineplexx”, gdje su premijerno emitovane prve dvije episode serije “Princ iz Eleja” čije snimanje je realizovano u produkciji najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnih sadržaja BH ContentLab.

Seriju je ražirao Alen Šimić, a scenarij potpisuju Elma Tataragić, Enes Zlatar i Dušan Vranić. Producentica nove serije “Princ iz Eleja” je Amra Bakšić Čamo, a u seriji glume Mediha Musliović, Nadine Mičić, Alen Muratović i Moamer Kasumović.

Radnja serije prati život 45-ogodišnjeg Mikija koji se vraća iz Amerike nakon mnogo godina. On je kao nov: zategnut je, utegnut je, ima sjajnu Amerikanku Kate pored sebe koja je teksaška bogatašica.

Na večerašnjem glamuroznom događaju dobrodošlicu gostima uputio je generalni direktor kompanije BH Telecom Sedin Kahriman.

“Od 2019. godine BH Telecom je najavio nastavak saradnje sa Sarajevo Film Festivalom sa kojim smo od samih početaka, te u budućnosti imamo namjeru da našu saradnju podignemo na još veći nivo. Ambiciozno smo tada rekli da kompanija BH Telecom želi izraditi najveću domaću platformu za produkciju audio video sadržaja i mislim da smo uspjeli u tome – pet igranih serija je već snimljeno, za dvije snimanje uskoro počinje, a dvanaest novih projekata je u fazi razvoja“, kazao je Kahriman.

Jedan od svečanih gostiju je bio i Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala, koji je ovom prilikom istakao značaj doprinosa BH Telecoma za bh. kinematografiju.

“Partnerstvo Sarajevo Film Festivala i BH Telecoma pokazuje kako dobro osmišljeno strateško djelovanje može brzo promijeniti bh. kinematografiju. Sarajevo Film Festival posebno služi kao platforma za regionalni i međunarodni plasman domaćeg sadržaja i već vidimo vrlo osjetne proboje i na strana tržišta, prije svega sadržaja koji proizvodi BH Telecom”, riječi su Marjanovića.

Prisutnima se obratila i filmska producentica serije “Princ iz Eleja” Amra Bakšić-Čamo koja je u svom obraćanju istakla značaj rasta domaće produkcije serija prvenstveno zahvaljujući projektu BH Content Laba i BH Telecomu.

Podsjećamo, jedno od strateških opredjeljenja kompanije u prethodne dvije godine bilo je i ulaganje u produkciju vrhunskih domaćih audio-vizuelnih sadržaja putem najveće domaće platforme BH ContentLab. Na ovaj način BH Telecom planira investirati 30 miliona KM, a do sada je uloženo 10 miliona KM. Neki od uspješno realizovanih projekata koje su korisnici imali priliku pogledati na platformi Moja TV na kanalu MY TV su serije: “Kotlina”, “Na rubu pameti”, “Znam kako dišeš” i “Tender”. Neke od ovih serija su i nominovane za prestižnu nagradu Srce Sarajeva na 29. izdanju Sarajevo Film Festivala.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top