Primeira Liga se vraća u Sport Klub

0

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, potpisala je višegodišnji ugovor sa Primeira Ligom o ekskluzivnim pravima za prenos utakmica ovog portugalskog fudbalskog prvenstva na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Evropi. Makedonija.

Publika Sport Kluba će tako imati priliku tokom 34 sedmice sezone da svakog vikenda uživo prati uvijek zanimljive borbe vodećih portugalskih timova za titulu državnog prvaka.To je takmičenje u kojem je odrastao Cristiano Ronaldo, a u kojem svake sezone borbu za prestižni trofej vode Porto, Benfika i Sporting uz uvijek stabilnu i atraktivnu Bragu, Vitoriju Gimaraeš, Boavistu i druge.

Primeira liga je jedno od najatraktivnijih fudbalskih takmičenja u Evropi, iz kojeg su timovi četiri puta osvajali titulu prvaka Evrope (Benfika i Porto po dva puta) i dve Lige Evrope (obe Porto). Srbija će u novoj sezoni imati četiri predstavnika – Marka Grujića u Portu, Mihaila Ristića iz Benfike, Mirka Topića iz Familisao i Nikolu Bursaća iz Vizele. Hrvatska će imati pet igrača: Tonija Borevkovića Gimaraesa, Petra Musu Benfiku, Nina Galovića Aruku, Renata Pantalona Rio Avea i Fabijana Buntića Vizelu. Za sada će Bosna i Slovenija imati po jednog predstavnika – Nermina Zolotića u Kasa Pia i Slovenca Roberta Boženika u Boavisti.

„Veoma smo srećni što možemo našim gledaocima da ponovo prate akciju u portugalskoj Primeira Ligi od ove nedelje. To je vrlo kvalitetno takmičenje sa poznatim rivalitetima Porta, Benfike i Sportinga. To je jedna od rijetkih liga na planeti koja ima čak šest velikih svjetskih derbija po sezoni. Siguran sam da ćemo iz nedelje u nedelju moći da ponudimo mnogo uzbuđenja i kvalitetnog fudbala iz zemlje koja tradicionalno ima ogromnu strast prema fudbalu. Uživat ćemo sa Davidom Neresom, Orkunom Kökçüom, João Mariom (Benfika), Diogo Costa, Evanilson, Pepe, Joao Maria ponovo, Mehdi Taremin, Fran Navarro (Porto), Marcus Edwards, Trinkao (Sporting), Al Musratia, Ricardo Horta ( Braga)“, rekao je Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba.

U posljednjih nekoliko mjeseci United Media je osigurala brojne ekskluzivne ugovore za nova takmičenja koja će se prenositi na Sport Klubu, kao što su nove sezone Evrolige i Evrokupa, Endesa lige, rukometne Bundeslige.

Advertisement