BeIN Sports zabilježio 93,5 miliona kumulativnih pregleda tokom FIFA Svjetskog prvenstva za žene 2023.

Finalni obračun između Španije i Engleske prikupio je skoro 5 miliona gledalaca širom regiona Bliskog istoka i Severne Afrike.

BeIN Sports je predstavio ukupnu gledanost od 93,5 miliona za nedavno završeno mjesečno FIFA Svjetsko prvenstvo za žene 2023. koje se održava u Australiji i Novom Zelandu.

Pokrivajući sve 64 utakmice turnira u realnom vremenu i sa ekskluzivnošću, beIN Sports je ponudio dvojezične prijenose na arapskom i engleskom jeziku. Na vrhuncu takmičenja Španija je trijumfovala nad Engleskom u finalu održanom u Sidneju, osvojivši svoju prvu titulu svetskog šampiona. Zanimljivo je da je nekoliko ključnih utakmica, uključujući polufinale i finale, zajedno sa ceremonijama otvaranja i zatvaranja, emitovano na besplatnom kanalu beIN Sports, pokazujući posvećenost mreže jačanju istaknutosti ženskog sporta u regionu.

Proširujući svoju pokrivenost izdanja iz 2019., beIN je ove godine orkestrirao zanimljiv programski program, koji sadrži uvide i analize niza talenata. Poznati voditelji Areej Sleem i Nicky Crosby, zajedno sa cijenjenim analitičarima poput bivšeg kapitena Jordana Ala’a Othman, marokanske sutkinje Fatime Zohra i bivših reprezentativaca Engleske Claire Rafferty i Jodie Taylor, dali su svoju stručnost u izvještavanje.

Govoreći o uspjehu, Mohammad Al-Subaie, izvršni direktor beIN – MENA, rekao je: „Kada smo pokrenuli našu inicijativu beINSPIRED uoči FIFA Svjetskog prvenstva za žene u Francuskoj 2019. godine, cilj je bio da pomognemo u razvoju nedovoljno zastupljenih sportova i jedan od naših fokusa bio je ženski fudbal. Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo za žene proširilo se sa 24 na 32 ekipe, ali ono čemu smo svjedočili prošlog mjeseca pokazuje da ne samo da raste interesovanje u regionu, već se razvija i način na koji navijači prate igru. Uz kumulativnu gledanost od preko 93 miliona koja prati našu linearnu pokrivenost iz cijelog regiona, rast ženskog fudbala je neosporan i veoma smo ponosni što pomažemo u tome.”

Svjedoci značajnog porasta, skoro 2 miliona navijača je prisustvovalo utakmicama – što je povećanje od više od 600.000 u odnosu na prethodni rekord – i uživalo u rekordnom broju od 164 gola. Osim toga, događaj je obilježio debi nacija poput Filipina, Republike Irske, Portugala i Maroka na globalnoj fudbalskoj platformi.

Kako se igrači vraćaju u svoje klupske timove, njihov fokus se sada prebacuje na nacionalne lige i kontinentalna takmičenja. U predstojećoj sezoni UEFA Lige šampiona za žene, koja počinje 6. septembra, nastupiće sve osim jedne od 11 španskih igračica koje su započele finale Svetskog prvenstva. I kao što tradicija nalaže, beIN Sports ostaje ekskluzivna destinacija u regionu za obožavatelje da uživaju u svakom trenutku akcije uživo.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top