Već ima 1.200 članova
U BiH osnovano “Udruženje Televizijskih radnika TEAM”

0

Tim stručnjaka s višegodišnjim radnim iskustvom na čelu s bh. producentom Anisom Mujanovićem pokrenulo je “Udruženje Televizijskih radnika TEAM”.

Ovo udruženje nastalo je s ciljem promocije, saradnje, razmjene ideja i podizanje profesionalnih standarda unutar televizijskih sektora kao i prava TV radnika u cijeloj zemlji.Osnovano je u Sarajevu, a adresa je Trg Međunarodnog prijateljstva 2. Kako navode, djelovat će na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Iz Udruženja navode da već u samom startu imaju 1.200 članova s gotovo svih TV stanica kao što su: FTV, RTVBiH, RTS, TV BN, TV Hayat, N1 i drugi.

“Odlučili smo stvari preuzeti u svoje ruke. Zajedno ćemo zaštititi naša prava: intelektualna, finansijska, obrazovna i profesionalna. Kao nezavisna i neprofitna organizacija posvećeni smo podržavanju televizijskih radnika na svim nivoima karijere. Naše udruženje pruža platformu za umrežavanje i razmjenu iskustva između novinara, producenata, tehničkog osoblja, voditelja i drugih stručnjaka koji doprinose raznolikosti televizijskog sadržaja”, poručili su iz ovog udruženja.

Pored toga što navode da su najveće udruženje ovog tipa u Evropi, oni ovim putem pozivaju i ostale snimatelje, producente, tonce, novinare, reditelje i urednike da im se pridruže i postanu dio pokreta koji će da oblikuje budućnost televizije u BiH.