United Media u partnerstvu sa ESPN-om osigurala prava za NCAA košarku i američki fudbal

0

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, potpisala je višegodišnji ugovor sa najvećim američkim sportskim kanalom ESPN, koji će ekskluzivno prenositi utakmice NCAA košarke i lige američkog fudbala na kanalima Sport Kluba u cijeloj jadranskoj regiji. Ovaj ugovor će također uključivati ​​vrhunske sportske dokumentarne emisije i pristup opsežnoj arhivi najvećih bokserskih mečeva.

Gledaoci Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji imat će priliku svake sedmice pogledati najmanje pet zadivljujućih košarkaških i američkih utakmica. Osim toga, moći će da uživaju u kompletnom “Martovskom ludilu”, NCAA turniru koji određuje državnog prvaka. Naša publika će također imati pristup svim Bowl utakmicama, koje su najvažniji događaji sezone američkog fudbala.Sezona američkog fudbala počinje krajem avgusta i traje do decembra, sa svim 43 Bowl utakmice. Košarkaška sezona je na rasporedu od novembra do marta. Prenosit ćemo sve utakmice sa “Martovskog ludila”, turnira u kojem učestvuje 68 najboljih timova u sezoni. Ovaj turnir će kulminirati spektakularnim Final Four događajem 2024. godine, koji će se održati u Glendaleu u Arizoni od 6. do 8. aprila.

Nemanja Simeunović, generalni direktor Sport Kluba, izjavio je: „Američki fakultetski sport je bio osnovni deo našeg programskog rasporeda kada je Sport Klub prvi put osnovan. Oduševljeni smo što ponovo pružamo našim gledaocima priliku da svjedoče o izuzetnim talentima sportista iz cijelog svijeta. Istovremeno, intenzivno rivalstvo između univerziteta, zajedno sa njihovim pristupom sportu, blisko odjekuje našom perspektivom u Evropi. Jednako smo uzbuđeni zbog našeg pristupa ESPN arhivi, jer će nam to omogućiti da se vratimo na rano jutro provedeno gledajući bokserske mečeve. Dodatak visokokvalitetnih dokumentarnih emisija dodatno će obogatiti ponudu Sport Kluba, čineći je još raznovrsnijom i privlačnijom.”

Advertisement